E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları vaka artışlarıyla geriledi---

Petrol fiyatları vaka artışlarıyla geriledi

Petrol fiyatları vaka artışlarıyla geriledi
14 Ocak 2021 - 08:21 borsagundem.com

Korona virüs vakalarında artış petrol fiyatlarını aşağı çekti

ABD'de petrol stoklarının azaldığına işaret eden verilere ve Çin’in güçlü dış ticaret verilerine rağmen petrol fiyatları geriledi. Fiyatların gerilemesinde korona virüs vakalarında global olarak görülen artışın talebe ilişkin yarattığı kaygılar etkili oldu.

 ICE'de Brent petrolü bu sabah 55,82 dolar/varil seviyesine kadar geriledi ve şu sıralarda düne göre 17 cent düşüşle 55,89'dan işlem görüyor. Batı Teksas petrolü de 11 cent kayıpla 52,80 dolar/varil seviyesinde.

Analistler, ABD'de ham petrol stokları gerilese de benzin,  damıtılmış ürün stoklarının artmasının, rafinerilerin Ağustos ayından bu yana görülen en yüksek kapasite ile çalışmalarının piyasa üzerinde baskı yarattığını ifade ediyorlar.

Bunun yanı sıra Çin'de yeni Kovid-19 vakalarının son 10 ayın en yüksek seviyesine çıkması ve salgının yayılmasını önlemek için uygulamaya konan tedbirler de fiyatlar üzerinde etkili oldu.

Ancak analistler, ABD'de Seçilmiş Başkan Biden'in korona virüs salgınının vurduğu ekonomiyi desteklemek için bugün açıklaması beklenen teşvik paketinin petrol fiyatlarına destek vereceğinden umutlular.

Kurlar güne hafif alıcılı başladı

Asya borsaları yükseliyor

Japonya'da ülke genelinde OHAL talebi

Türkiye'de bugün 9 bin 554 yeni vaka tespit edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)