E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPetrol fiyatları Türkiye için negatif---

Petrol fiyatları Türkiye için negatif

Petrol fiyatları Türkiye için negatif
26 Eylül 2018 - 09:18 borsagundem.com

Petrol ithalatçısı olan ülkemiz artan petrol fiyatları nedeniyle sıkıntı çekebilir

Keşke Petrol de İstifa Etse

Borsa İstanbul en son 9 Temmuz 2018'de gördüğü 100,000 seviyesini dün de gördü ancak kâr satışları ile % 0.26 gibi küçük oranda gerileyerek kapandı. Bu gerilemede Arjantin Merkez Bankası Başkanı Luis Caputo’nun istifasını vermesiyle birlikte Gelişmekte Olan Ülkelere gelen satış dalgasından etkilenmesi söz konusu.

Kötü yönetilen Arjantin, 8 Mayıs’ta IMF’nin kapısını çalmış ve Haziran ayında 50 milyar dolarlık borçlanmaya imkan veren anlaşmaya varmıştı. Ancak piyasalar sakinleşmeyince faizi % 60'a kadar çıkaran Arjantin Merkez Bankası başkanı "kişisel nedenlerle" dün istifasını verdi. Oysa IMF ile anlaşmada revizyon için anlaşan Arjantin hükümeti, bugün anlaşmanın son halini açıklayacaktı. Caputo bu yıl istifa eden ikinci Merkez Bankası Başkanı oldu. Yerine eski Ekonomi Politikaları Sekreteri Guido Sandleris getirildi.

Bunu gerektiren bir durum yok ama bir an bizim Merkez Bankası Başkanı istifa etse dünyaya etkisi olur mu diye düşünebilirsiniz. Şunu bilmek gerekir ki bizim kültürümüzde görev istenmez, verilir! İstifa nadirdir. Sana görevi verene hakaret gibi olur. Onun yerine, azletmek vardır. Örneğin 623 yıllık Osmanlı İmparatorluğu'nda toplam 218 sadrazam görev aldı. Tabi 45'inin canını almışlar o ayrı mesele! IV. Mehmed 18 sadrazamla çalışırken Sultan Abdülhamit'in Mehmed Said Paşası 8 kez sadrazamlığa atandı. Yani padişah azletmiş, sonra geri almış bir daha azletmiş…

Bu sabah Reuters haber ajansına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankasının bağımsızlığına değinip Rahip Brunson’ın yargı sürecinde olduğunu ‘’12 Ekim gelsin, göreceğiz’’ şeklinde konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin İran’a yaptırımlara rağmen doğalgaz almaya devam edeceğini açıkladı. Bu arada Brent petrol fiyatı 4 yıl aradan sonra 82 doları dün gördü. Bu, Türkiye için negatif bir gelişme! Zira artık 100 dolarlar konuşuluyor.

Bugün FED toplantısı global piyasaların en önemli verisi olarak karşımıza çıkmakta. FED’in gösterge faizini 25 baz puan artırması bekleniyor.

STRATEJI

Endekste yükselen trend devam ediyor. 99 bin seviyeleri üstü dikkatli olmak gerekiyor.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 200 puan civarında artışla, BIST 100 ise % 0.6 civarında artışla güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat Başyiğit01 Ekim 2018 08:28

    Bulacan kardeşim petrolü doğalgazı bulacan bulamıyorsan yoksa rüzgar ve güneş enerjisine yüklencen sonra tüm fosil yakıt kullanan arabaları elektriğe çeviricen.Çin de arabaların % 30 u elektrikli naber uyansak diyorum.Şehiriçi 2-4 kişilik mini hafif ve küçük elektrikli arabalar üretiyorlar.Elektrikli motobisikletler gibi bizim parayla 8-10 bin tl arası.Yakında tüm arabaları elektrikli olacak Türkiye hamle yapıp hafif küçük 2-4 kişilik arabaları üretmeye başlamalı içinde elektrik motoru var da , başka bir şey yok , kullandıklarımız hem mekanik hem elektrikli , onlarda şanzıman vites cart curt yok akü elektrik motoru hepsi bu kadar sonrada voltajı yükselt azalt.