E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları talep endişeleri ile geriledi---

Petrol fiyatları talep endişeleri ile geriledi

Petrol fiyatları talep endişeleri ile geriledi
19 Şubat 2021 - 08:46 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda petrol piyasalarında, ABD'nin Teksas eyaleti ve çevresinde etkili olan kutup soğuklarının getirdiği arz endişeleri yerini kapanan rafinerilerin yol açtığı talep endişelerine bıraktı.

Teksas ve civarındaki soğuk hava, ham petrol sıkıntısı nedeniyle üretimlerini durduran rafinerilerin üretime geri dönmelerini kolay olmayacağı, zaman alacağı değerlendirmeleri ham petrol talebinde zayıflama endişelerine yol açtı.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı 62,09 dolar/varil seviyesine kadar geriledi ve şu sıralarda düne göre 94 cent düşüşle 62,99 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

NYMEX'de Batı Teksas petrolü ise 1,04 dolar kayıpla 59,48 dolar/varil seviyesinde.

Analistler, rafinerilerin kapalı kalmalarının ABD'de ham petrol stoklarını önümüzdeki haftalarda artmasına yol açacağını, bazı rafinerilerin gelecek ay yapmayı planladıkları bahar bakımını öne çekmelerinin de talebi zayıflatacağını öngörüyorlar.

OPEC+'nın Nisan ayı sonrasında arz kısıntısını gevşeteceği yönündeki haberler de petrol fiyatları üzerinde baskı yaratıyor.

Kurlar Merkez sonrası günde nasıl seyrediyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)