E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları sakin seyrediyor---

Petrol fiyatları sakin seyrediyor

Petrol fiyatları sakin seyrediyor
12 Ağustos 2013 - 09:17 borsagundem.com

Batı Teksas türü ham petrol 9 Ağustos'ta gerçekleştirdiği yüzde 2.5'lik rallinin ardından yeni haftaya dalgalı bir seyirle başladı

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları hedge fonların alım olacağı yönündeki iddialarını azaltması üzerine son 1 haftadan uzun bir sürenin en büyük rallisinin ardından dalgalı bir seyir izledi.
Petrol vadeli kontratları 9 Ağustos'ta yüzde 2.5 yükselmesinin ardından New York işlemlerinde inişler ve çıkışlar yaşadı. Para yöneticileri, ABD merkez bankası Federal Reserve tarafından varlık alımlarında düşüşe gidilmesinin petrol fiyatlarında bu yılın en uzun süreli kayıp periyodunu tetiklediği söylentileri üzerine ham petrol kontratlarındaki net uzun vadeli pozisyonlarını azalttılar. Öte yandan İran'da Bijan Namdar Zanganeh, petrol bakanlığına atanması durumunda ülkenin petrol üretimini artırma sözü verdi. North Oil Co. ise yaptığı bir açıklamada diğer aksaklıkları telafi edebilmek için Ceyhan Boru Hattı'ndan gönderilen petrol miktarını artırdığını belirtti.
Sidney'de bulunan Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Piyasa önümüzdeki günlerde gelecek veriler öncesi biraz mola veriyor" yorumunu yaparken, yatrıımcıların 14 Ağustos'ta açıklanacak olan resmi ham petrol verilerini beklediğini belirtti.
Eylül vadeli WTI petrolün varil fiyatı New York Mercantile Exchange'de 17 sent yükselerek Singapur saatiyle 12:23'te 106.14 dolardan işlem gördü. Kontrat 9 Ağustos'ta 2.57 dolar artışla 105.97 dolardan işlem gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 9.5 altında gerçekleşti. Fiyatlar bu hafta yüzde 0.9 geriledi.
Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 3 sent düşerek Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 108.19 dolar oldu. Avrupa gösterge ham petrolünün WTI türü ham petrole olan farkı 2.05 dolar oldu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)