E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları neden yükseldi ---

Petrol fiyatları neden yükseldi

Petrol fiyatları neden yükseldi
11 Mart 2016 - 17:02 borsagundem.com

Forex Koçu, Uluslararası Enerji Ajansı'nın raporuna dikkat çekti.

Petrol fiyatlarında hareketlilik son dönemde oldukça fazla ve bugün de Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) yayınladığı raporunda petrol fiyatlarında dip seviyelerin görülmüş olabileceğini söyeldi. 
Hatırlayacağımız gibi petrol fiyatları Ocak ayında son 12 yılın en düşük seviyelerine gerilemişti. "Petrol fiyatlarında dip seviyelerini görmüş olabileceğimize dair işaretler var. Fiyatlar için uzun ve karanlık bir tünelin sonunda nihayet ışık olabilir." şeklinde gelen açıklamalar petrol fiyatlarında yükselişleri beraberinde getirdi.
IEA, OPEC dışı petrol üretiminin 2016 yılı içerisinde günlük 750.000 varil azalacağı görüşünde. Yani IEA son tahminini ardından düşüş tahminin 150.000 varil artırmış durumda. Rusya ve OPEC'in petrol üretimini dondurma kararının petrol fiyatlarında çok da önemli bir etkiye sebep olacağını düşünülmüyor. Borsalara da petroldeki yükseliş olumlu yansırken DAX güne %2.96 primli devam ederken, FTSE 100'de kazançlar %1.40'ın üzerinde.
İngiltere'den ise ticaret dengesi açıklandı. 10.3 milyar sterlin ile beklentilere paralel gelen verinin GPBUSD'de etkisi sınırlı oldu. İhracat tarafında geçtiğimiz aya göre -%1.1'den -%0.5'e ve ithalat tarafında -%3.0'dan %3.8'e artış yaşandığını görüyoruz. GBPUSD'de toparlanma çabası devam ediyor. Yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 1.4360 ve 1.4400 seviyesi direnç olark takip edilebilir. Geri çekilmelerde de 1.4250 ve 1.4180 seviyeleri destek olarak karşımıza çıkabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)