E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları Kovid tedbirleriyle geriledi---

Petrol fiyatları Kovid tedbirleriyle geriledi

Petrol fiyatları Kovid tedbirleriyle geriledi
23 Mart 2021 - 08:18 borsagundem.com

Avrupa'da korona virüs tedbirlerinin uzatılması petrol fiyatlarını geriletti

Almanya, Fransa ve İngiltere'de korona virüse karşı uygulanan tedbirlerin uzatılması yönünde alınan kararlar petrol fiyatlarını baskı altında tutuyor.

Ekonomilerin yeniden açılmalarının gecikmesinin petrol talebinde toparlanma beklentilerini riske soktuğu değerlendirmeleri petrol fiyatlarını aşağı çekiyor.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 63,73 dolar seviyesine kadar geriledi ve şu sıralarda düne göre 61 cent kayıpla 64,01 dolar seviyesinden işlem görüyor.

NYMEX'de Batı Teksas petrolü de düne göre 58 cent düşüşle 60,98 dolar/varil seviyesinde.

Analistler Brent petrolü için destek seviyesi olarak 63,29 dolar/varili gösteriyorlar, yukarı hareketlerde ise ilk direnç 65,15 dolar seviyesinde. Buranın geçilmesi halinde 65,81 dolar/varile kadar yükseliş yaşanabilir.

Reuters'in OPEC kaynaklarından derlediği verilere göre OPEC+'nın üretim kısınktısına uyumu Şubat ayında arttı. Ocak ayında yüzde 103 olan arz kısıntısı anlaşmasına uyum oranı Şubat ayında yüzde 113 seviyesine yükseldi.

Şubat ayında OPEC üyelerinin anlaşmaya uyum oranı ise, Suudi Arabistan'ın gönüllü olarak yaptığı kısıntı dahil edildiğinde ise yüzde 124 olarak gerçekleşti.

Dövizde yukarı hareket sürüyor

Fransa'da son 24 saatte 15 bin 792 yeni vaka

Biden'dan yeni paket hazırlığı! Bu defa 3 trilyon dolar

Rus aşısı ülkeyi karıştırdı! İstifalar art arda geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)