E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları 'kasırga' ile 40 dolar civarında---

Petrol fiyatları 'kasırga' ile 40 dolar civarında

Petrol fiyatları 'kasırga' ile 40 dolar civarında
08 Ekim 2020 - 08:47 borsagundem.com

Petrol, ABD stok verilerindeki artış ve Delta kasırgasının Meksika Körfezi'ndeki üretim tesislerini tehdit etmesiyle 40 dolar civarında yatay seyretti

Petrol fiyatları New York piyasasında, gözlerin Meksika Körfezi'nde geniş çapta rafineri kapanmalarına neden olacak kasırgaya çevrilmesi ve ABD stoklarındaki artışın satış getirmesinden sonra varil başına 40 dolar civarında yatay seyretti.

Hükümetin açıkladığı stok verilerine göre, ana depolama ve dağıtım merkezi Cushing, Oklahoma’da stoklar Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesindeyken, ham petrol stokları geçen hafta 501 bin varil arttı. Öte yandan Meksika Körfezi'ndeki enerji şirketleri petrol üretimlerinin %80’ini, Yucatan Yarımadasını geçen ve Cuma günü Louisiana kıyılarına ulaşacak olan, Delta kasırgasına hazırlık olarak durdurdu.

Petrol, önceki iki seansta yaklaşık yüzde 10 yükseldikten sonra, Çarşamba günü Başkan Donald Trump’ın mali teşvik görüşmelerini durdurmasıyla geriledi. Buna rağmen parçalar halinde de olsa bir anlaşmaya ulaşılacağına dair iyimser beklentiler yeniden güç kazandı. Ancak piyasa, virüsün yayılmasındaki güçlenme ve artmakta olan arzın baskısı altında. Vitol Group, OPEC + koalisyonunun Ocak ayındaki toplantıda üretimi kademeli artırma planlarını değiştirmesini bekliyor.

OANDA Corp. piyasa analisti Ed Moya, Meksika Körfezindeki kapatmaların güçlü bir şekilde fiyatlandığını belirtti ve “Buradan itibaren sınırlı bir yukarı yönlü hareket bekliyorum, ancak kapatılan üretimin geri gelmesi 1 haftadan uzun sürerse, o zaman bu petrol için güçlü bir yukarı yönlü hareket sağlar” diye ekledi.

Kasım vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Çarşamba günü %1.8 değer kaybettikten sonra Singapur saatiyle 12:30’da çok az değişerek varil başına 39.93 dolar seviyesine geldi.

Aralık vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta %1.6 düştükten sonra %0.2 artarak varil başına 42.09 dolar seviyesine geldi.

ABD'nin ham petrol stokları arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)