E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları kar realizasyonları ile geriliyor---

Petrol fiyatları kar realizasyonları ile geriliyor

Petrol fiyatları kar realizasyonları ile geriliyor
15 Şubat 2022 - 08:49 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, 7 yılın zirvelerinin test edilmesinin ardından kar realizasyonları ile geriliyorlar. Ancak gözler Rusya-Ukrayna gerginliğinde olmaya devam ediyor.

ICE'de Brent petrolü şu sıralarda düne göre 47 cent kayıpla 96,01 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 56 cent düşüşle 94,90 dolar/varil seviyesinde.

Analistler, petrol fiyatlarında gerçek bir düzeltme için Viyana'da İran ile ABD arasında dolaylı olarak sürdürülen müzakerelerden bir uzlaşma çıkması gerektiğini belirtiyorlar. 1,3 milyon varil/gün büyüklüğünde İran petrolünün piyasaya gelmesini sağlayacak bir anlaşmanın fiyatları aşağı çekeceği öngörülüyor.

Kısa vadede Brent petrolü için direnç seviyesini 96,84 dolar/varil olarak ifade eden analistler,buranın aşılması halinde 97,85 dolar seviyesinin hedeflenmesini bekliyorlar. Destekler ise 95,90 ve 94,70 dolar/varil seviyelerinde.

Barclays, petrol fiyat tahminlerini revize etti

 

Petrol fiyatlarının yükselişinde Rusya-Ukrayna etkisi

 

ABD'nin ham petrol stokları azaldı

 

Putin, petrol ve gazdan vazgeçme takvimini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)