E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları için kritik açıklama---

Petrol fiyatları için kritik açıklama

Petrol fiyatları için kritik açıklama
21 Mart 2020 - 13:34 borsagundem.com

Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft'in Başkanı İgor Seçin, Rusya ve OPEC ile işbirliğinin artık anlamını yitirdiğini belirtti.

Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft'in Başkanı İgor Seçin, OPEC ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkeler arasındaki iş birliğinin anlamını yitirdiğini belirterek, ''Rusya'nın petrolde pazar payını koruması gerek'' dedi.

Rusya'nın OPEC anlaşmasından çekilme kararının arkasındaki isimlerden biri olarak gösterilen Seçin, Rus devlet kanalı Rossiya 24'e değerlendirmelerde bulundu.

OPEC’in üretim kısıntısına yönelik anlaşması nedeniyle ABD’nin petrol üretiminde dünya lideri haline geldiğini ifade eden Seçin, ''Bu daha önce olmamıştı. Fiyatlar düzelir ancak müşterilerinizi terk ettiğinizde bir daha asla geri dönemezsiniz.'' diye konuştu.

Üretim kısıntısına yönelik anlaşma sayesinde ABD’nin hızla Avrupa petrol piyasasına girdiğini savunan Seçin, ''Anlaşmanın olduğu dönem ABD’nin Hindistan pazarına petrol ihracatı 10 kat, Avrupa pazarına 6 kat arttı. Rusya’nın petrolde pazar payını koruması gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

Seçin, ABD’nin yaptırımları ve Kovid-19 salgını nedeniyle OPEC anlaşmasının anlamını yitirdiğini dile getirerek, ''OPEC ile OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkeler arasındaki iş birliği artık anlamını yitirdi. Siyasi ve tüketim pazarının durumuna ilişkin nedenler artık daha anlamlı.'' değerlendirmesinde bulundu.

OPEC ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerin 6 Mart'ta Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenledikleri toplantıda üretim kesintisi kararı alamaması petrol fiyatlarının son 4 yılın en düşük seviyesine gerilemesine yol açmıştı.

Rusya Enerji Bakanı Novak'tan "OPEC anlaşması" açıklaması:

OPEC anlaşmazlığı inada dönüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mtu22 Mart 2020 21:38

    petrolü zenginleştirmeye çalışın yoksa fakirleşeceksiniz. Bunu koka koca harflerle yaz putin efendi

  • ______,______21 Mart 2020 23:36

    Gelecekte rusya ve arap ülkeleri ile petrolle geçimini sağlayan ülkeleri zor günler bekliyor bence.yenilebilir enerji kaynaklarına geçişler hızlandıkca bunlar her gün biraz daha batacaklar korina virüsünden daha hızlı ekonomileri etkilenecektir.o yüzden acilen elektrikli otomobil , traktör, tren ile güneş enerjili elektrik üretimine hız verip su petrol illetinden bir an evvel kurtulmamız gerekmektedir.

  • köfteci22 Mart 2020 11:47

    petrole ihtiyaç duyulmaması rusya daha çok ilerletir rusyanın gelişmemesi için en büyük engel petrol rusya çok eğitimli bir nüfusa sahip araplar gibi değil

  • Gelecek21 Mart 2020 22:24

    2023 benzin dizel arac uretimi bitecek.onu ucaklar gemiler izleyecek.10 yil sonra petrol talebi yuzde 80 azalacak.o zaman araplar ile ruslar bitecek.yapak zekada asya ulkeleri öne cikacak.cogu otomobil fabrikasi iflas edecek.tesla buyuk pazar yakalacak.gelecek 10 yilda dunya cok degisecek.

  • köfteci21 Mart 2020 18:24

    bu adam bir gün hırsızlıktan sibiryada odun kesecek

  • Ercan Ataç 21 Mart 2020 17:32

    Her gün uğruna kavga ettiğiniz petrolü ne yapacaksınız ? Dünyanın içini boşalttınız şimdi kaçacak başka bir gezegen arıyorsunuz. Bu kadar doyumsuz açgözlülük olamaz.

  • Mehmet21 Mart 2020 15:05

    Biraz da bize çalışın ya hu... gelişen ülkelere katkiniz olsin

  • Oil21 Mart 2020 13:48

    Rusyaya para lazım zor durumda kimseyi dinlemeden petrol satmak zorunda servetinden şirketlerden rezervlerden madenleren fedakarlık yapacak havuza herkes gücüne göre para koyacak