E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları için 140 dolar öngörüsü---

Petrol fiyatları için 140 dolar öngörüsü

Petrol fiyatları için 140 dolar öngörüsü
12 Temmuz 2022 - 12:50 borsagundem.com

ABD’li üst düzey yetkili, petrol fiyatının varil başına 140 dolara yükselebileceği konusunda uyardı

ABD Hazine Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Rus ham petrolü için önerilen tavan fiyatın ve bu fiyatın altında sevkiyatlara izin veren yaptırım muafiyetlerinin uygulanmaması halinde küresel petrol fiyatının yüzde 40 yükselerek varil başına 140 dolara çıkabileceğini bildirdi.

Reuters’ın söz konusu yetkiliye dayandırdığı haberine göre, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bugün bir araya geldiklerinde Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki ile önerilen Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını görüşecek.

ABD’li yetkili, “Amaç, fiyatı Rusya’nın üretim maliyetini karşılayacak düzeyde belirlemek, böylece Moskova’nın petrol ihraç etmeye devam etmesi için teşvik edilmesi, ancak Ukrayna’ya karşı savaşı finanse etmesine izin verecek kadar yüksek fiyatlarla değil” dedi.

Japon yetkililerin çok düşük bir fiyat tavanı dayatmaktan endişe duyduklarını ancak varil başına 40 ila 60 dolar arasında olası bir fiyat aralığını reddetmediklerini de ekledi.

Petrol fiyatlarında aşağı yönlü baskı

 

Ham petrole resesyon gölgesi düştü

 

ABD'li finans devinden 'petrol' tahmini: 65 dolara düşebilir!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat13 Temmuz 2022 08:29

    Yıl sonu hedef 65$ diye bu hafta haber okumuştum. Vazmı geçtiniz hedeften?

  • Zabit12 Temmuz 2022 21:46

    Öngörünüze skmm sizin. Çakal sürüşü dünyayı ne hale getirdiniz. Siz oraya getireceksiniz demek

  • ALİ KODUŞ12 Temmuz 2022 20:50

    eğer öyle olur ise mazot ve benzin 60-75 TL rasına gelir bizlerde resmen şapha otururuz.ama fiyatlar zamlandıkca asgari ücretliler daha da ve diğerleride olmak üzere adete çıldırıp inadına daha çok otomobillere binmekteyiz.ben ülkede fakir resmen görmüyorum.

  • Mahmut 12 Temmuz 2022 13:34

    Bir diyorlar aşağı, bir diyorlar yukarı. Insanlarin akliyla oynuyorlar. Hedefler bile zıt olmaya başladı artık. Zaten ticaret istenilen düzeyde gitmiyor şuan. Rusyaya uygulanan ambargo nedeniyle Avrupa da iyice gaz sorunu arttı. Enflasyon yükseliyor. Ticaret azalıyor. Bu ortamda tuketilen petrol ve doğalgaz azalabilir bence. Umarım dogalgaz da düşüş olur. Yukselirse piyasalar iyice sıkışabilir ve yerine enflasyon zirveler uzerine yeni zirve yapabilir