E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol fiyatları böyle devam ederse petrol şirketlerinin %90’ı batar---

Petrol fiyatları böyle devam ederse petrol şirketlerinin %90’ı batar

Petrol fiyatları böyle devam ederse petrol şirketlerinin %90’ı batar
10 Mart 2020 - 17:09 borsagundem.com

Ünlü piyasa uzmanı Jim Cramer’e göre petrol fiyatları düşmeye devam ederse petrol şirketlerinin yüzde 90’u batar

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC televizyonunda Mad Money programını sunan Jim Cramer, dün yaptığı açıklamada petrol fiyatlarının düşük kalması durumunda petrol endüstrisinde önemli bir iflas dalgası yaşanacağını söyledi.

Cramer’e petrol fiyatları artmaması durumunda mevcut 35 petrol şirketinin 10’da 9’u batacak.

Cuma günü OPEC üyesi ülkeler Avusturya'da petrol arzını günlük 1,5 milyon varil kısma teklifini konusunda anlaşmaya varamadı. Aslında OPEC üyesi ülkeler anlaşmaya vardı fakat OPEC üyesi olmayan Rusya’nın teklife yanaşmaması üzerine anlaşma ortadan kalktı. CNBC’ye göre ABD yatırımları karşısında Rusya’nın petrol gelirlerini kısmak gibi bir niyeti yok.

Satışlar satın alma fırsatı yarattı mı? Henüz erken mi?

Üç hafta önce ABD yönetimi, Rus petrol devi Rosneft’in Venezuela'ya yönelik yaptırımları deldiği gerekçesiyle yaptırım kararı aldı. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Veneuela petrolünü taşıdığını ve bu şekilde Mudoro yönetiminin desteklediğini söyledi. Rosneft’in sahibi Putin’in yakın çalışma arkadaşı.

ABD tipi ham petrol geçtiğimiz gün %24 düşerek 31 dolara düştü. Ocak ayında petrol 60 dolardan fazlaydı. Uluslararası kriter olarak ise brent ham petrolü Pazartesi günü varil başına % 21.3 düşüşle 35 dolara düştü.

Moody’e göre, önümüzdeki dört yıl boyunca ABD petrol ve gaz endüstrisinin yaklaşık 86 milyar dolarlık borcu var. Düşen petrol gelirleri bu şirketlerin borçlarını ödemesini zorlaştırdı.

Piyasalar resesyon korkusu ve virüsü gereğinden fazla fiyatladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sami10 Mart 2020 18:33

    Piyasaları normale cekseler iyi olacak yoksa yeni iflaslar yakında başlar ve onarılması güç zararlar ortaya çıkabilir. Bu olaylardan kimsenin fayda saglayacagini sanmıyorum.

  • Misafir 10 Mart 2020 18:23

    Daha önceki yüksekten sattıklarına saysınlar. Sömürdüklerinin, öldürdüklerinin, göz yumduklarının ahı tutacak hepsini.