E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları arz sıkıntısına rağmen düşüyor---

Petrol fiyatları arz sıkıntısına rağmen düşüyor

Petrol fiyatları arz sıkıntısına rağmen düşüyor
22 Nisan 2022 - 09:28 borsagundem.com

Potansiyel bir ekonomik yavaşlamanın göstergeleri arasında Ukrayna'daki savaş nedeniyle devam eden arz endişelerine rağmen, ham petrol bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Brent ham Kuzey Denizi petrolünün Haziran vadeli kontrat Ice Futures'ta bugün en son 1,18 USD düşüşle 107,15 USD/varil seviyesinden işlem gördü. Batı Teksas (West Texas Intermediate-WTI) eşdeğeri ise 1,28 USD azalışla 102,51 USD/varil oldu.

Commerzbank Analisti Carsten Fritsch dün paylaştığı notta, "Petrol piyasası, taleple ilgili endişeler ile arz kesintileriyle ilgili endişeler arasındaki çekişmeyle karakterize olmaya devam ediyor. Bu aynı zamanda petrol fiyatlarındaki sürekli dalgalanmalardan da belli oluyor" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell dün yaptığı açıklamada, merkez bankasının enflasyonu dizginlemek için Mayıs ayındaki toplantısında faiz oranlarını yarım puan artırmaya hazır olduğunu ve bunun ekonomiyi yavaşlatıp petrol talebini azaltabileceğini söyledi.

ANZ Bank analistleri ise "Ukrayna'daki kötüleşen durum, AB'nin Rus petrolüne yaptırım uygulaması üzerindeki baskıyı artırıyor. Rus üretimi, bu ay 10,11 milyon varil/gün'e düşen üretimle devam eden savaşın etkisini göstermeye başladı." bilgisi aktarılıyor.

OPEC: Petrol fiyatı temelde jeopolitik nedenlerle artıyor

 

Avusturya, Rusya'dan petrol ithalatını askıya aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)