E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPetrol fiyatları arttı, akaryakıt istasyonları battı---

Petrol fiyatları arttı, akaryakıt istasyonları battı

Petrol fiyatları arttı, akaryakıt istasyonları battı
10 Mart 2022 - 08:29 borsagundem.com

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Başkanı İmran Okumuş, “Bugüne kadar batıyoruz diyorduk artık battık” dedi. Yaklaşık 1 ay önce 1000 bayinin kapanma noktasında olduğunu söyleyen Okumuş, bugün bu sayının 4 bini aştığını bildirdi.


Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Başkanı İmran Okumuş, akaryakıta peş peşe gelen zamların, bayileri de tüketiciler kadar olumsuz etkilediğini söyledi. Bayilerin, benzin 5 lira iken kazandıkları para ile 20 lirayı geçtiğinde kazandıkları paranın aynı olduğunu belirten Okumuş, “Bugüne kadar batıyoruz diyorduk artık battık” dedi. Yaklaşık 1 ay önce 1000 bayinin kapanma noktasında olduğunu söyleyen Okumuş, bugün bu sayının 4 bini aştığını bildirdi.

Akaryakıt zamları ve bayilerin durumuyla ilgili Dünya’dan Hüseyin Gökçe'nin sorularını cevaplandıran İmran Okumuş, başta enerji olmak üzere masrafl arı sürekli artan bayilerin, gelirlerinin giderlerini karşılamaktan giderek uzaklaştığını söyledi. Bayilerin litre başına kazandıkları paranın sabit olduğunun altını çizen Okumuş, dolayısıyla pompa fiyatı yükseldikçe, sermayelerinin de giderek eridiğinin altını çizdi. Enfl asyonu artırmayacak ve tüketiciye de yansıtılmayacak bir çözüme ihtiyaç bulunduğunu dile getiren İmran Okumuş, “Rafinerilerin toptan satışlarda kullanılan özel indirimleri var. Bu indirimlerin bayilere de tanımlanması gerekiyor” diye konuştu. Çözümün bir diğer yolunun da kâr marjının yüzdeye dönmesi olduğuna vurgu yapan Okumuş, daha önce sundukları KDV ile ÖTV’nin birleştirilmesi yönündeki teklifini de tekrarladı. Şirket araçlarına yönelik uygulanan otomatik yakıt satışlarında da uygulanan özel indirimin yarısının bayilerden alınmasından yakınan Okumuş, “Daha önce de ifade ettiğimiz gibi enerji maliyetimiz çok arttı. İstasyonlar 24 saat ışık yakıyor, elektrik tüketiyor. Karşılığında gelirimiz düştüğü için sermayemizde de erimeler yaşanıyor. Bayiler sattığı akaryakıtın yerine yenisini koyamıyor. Daha önce 100 bin liraya dolan tanker, artık, 600 bin liraya doluyor” ifadelerini kullandı.

“Bugüne kadar batıyoruz diyorduk artık battık”

Bayilerin limitlerinin bittiğini, yeni finansman bulamadıklarını vurgulayan Okumuş, kredi kartı komisyonlarının da çok yüksek olduğunu ifade etti. İmran Okumuş, ekonomi yönetimi, EPDK, siyasiler dahil sektörün tüm paydaşlarının bir araya gelmesi gerektiğini aktararak, aksi takdirde 4 bin istasyonun kepenk kapatacağı, en az 40 bin kişinin de işsiz kalacağı uyarısında bulundu. Üye bayilerden eylem yapılması yönünde büyük baskılar geldiğini söyleyen Okumuş, bu aşamada bunları kabul etmediklerini, ilgili bakan ve bürokratlara konuyu aktarmaya devam ettiklerini bildirdi.

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Başkanı İmran Okumuş, akaryakıta peş peşe gelen zamların, bayileri de tüketiciler kadar olumsuz etkilediğini söyledi. Bayilerin, benzin 5 lira iken kazandıkları para ile 20 lirayı geçtiğinde kazandıkları paranın aynı olduğunu belirten Okumuş, “Bugüne kadar batıyoruz diyorduk artık battık” dedi. Yaklaşık 1 ay önce 1000 bayinin kapanma noktasında olduğunu söyleyen Okumuş, bugün bu sayının 4 bini aştığını bildirdi.

Akaryakıttan bu kez iyi haber: Büyük zam iptal edildi

 

Akaryakıtta kar payı talebi!

 

Akaryakıta bir zam daha

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİÇARE YURTTAŞ12 Mart 2022 06:57

    Sendikasınız ya, iyi gün dostu olmadığınızı gösterin. Saltanatınızdan kısın bayiilerinize yardım edin. Oda başkanları, sendikalar, , federasyonlar, birlikler vs.hepiniz gereksizsiniz. Ne haliniz varsa görün.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ10 Mart 2022 11:33

    NEDEN BATSIN ARKADAŞ ZAMLI ALIRSAN ZAMLI SATARSIN.SONRA DAHA ÖNCE ALDIĞIN AKARYAKIT STOKUNDA SANA KAR DEĞİL Mİ.ASIL MİLLET BATTI.TABİ BONDAKİ TÜM SORUMLULUK ABD VE DOSTLARINDA ÇÜNKÜ DÜNYA DA BÜYÜK BİR EKONOMİK KRİZ ÇIKARTMAK İSTİYORLAR.

  • mezarci 10 Mart 2022 11:33

    uc kazanma 1 le yetin,ama alismissiniz amutuyle goturmeye ucun bir az gelmeye baslamis

  • Baba10 Mart 2022 09:32

    Allah gözünüzü doyursun petrolün varili 70 dolarken mazot 7.50 satılıyordu petrol dünyada 130 dolara çıktığı anda Türkiye'de mazot 22. 00 TL ye satılmaya başlandı.Bu dengesis gerizekalı vijdansiz adam çıkmış istasyonlar batıyor diyoor . Böyle bir dengesizlik olabilirmi. Bir insan böyle nasil düşünür,kime hizmet ediyorsun başkansan birazda halkı vatandaşı düşünsene nereye götürecek siniz bu paralarıiiiı......

  • Kur riski budur10 Mart 2022 09:14

    Sorun satılan malın daha yüksek bir maliyet ile yerine konması,bu durumda işletmenin sermayesi erir,özellikle dolara dövize bağlı sektörler böyledir petrol istasyonlarında satış vadeli değil ya nakit veya kart ile ödersin yani paranın dönüş hızı yüksektir esas batanlar döviz ile alıp vadeli satanlar,nakit satmaktan başka çareleri yoktur dövizin oynak olduğu dönemde.

  • Sami sayın10 Mart 2022 09:05

    Hadi ordannnnnn...... Belge göster 5 lira ile 20.lira iken karın aynı olduğunu inanalım

  • VS10 Mart 2022 09:04

    yav ne batması sanki sinek havlıyorlar.sürekli kuyruk  varken bi firma batarsa ya yönetici zayıf yada paraları başka yere kaydırıyordur.

  • Murat 10 Mart 2022 08:49

    Ağlamaya başlamışlar , kapat kardeşim kârlı değilse...

  • Taki10 Mart 2022 09:14

    Benzin istasyonunu kapat,halk otobüsleri kontak kapat,marketleri kapat, süt ineklerini kesime gönder. 2022 yılında geldiğimiz nokta bu olmamalıydı 20 yılda su akarken testiyi doldurmalıydık yoksa yurt dışından para aramak için kapı kapı dolaşır Sayın Nebati. Kabul edelim bu ülke insanı olmayan parayı harcamayı çok seviyor.