E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPetrol fiyatları artabilir---

Petrol fiyatları artabilir

Petrol fiyatları artabilir
11 Mart 2019 - 14:58 borsagundem.com

Suudi Arabistan'ın müşterilerine Nisan ayında talep edilenden daha az petrol sağlayacağı kaydediliyor.

Konu hakkında bilgiye sahip bir Suudi yetkiye göre, Suudi Arabistan Nisan ayında müşterilerine talep ettiklerinden daha az miktarda petrol arz edecek ve böylelikle anlaşmaya varılandan daha fazla üretim kısıntısını üst üste ikinci ayda da yapmış olacak.

Bu adım, petrol fiyatlarının OPEC üyelerinin büyük kısmının hükümet harcamalarını karşılamak için ihtiyaç duyduğu seviyenin altında kalması ile birlikte, Riyad'ın petrol piyasasının kontrolünü almak için kararlı olduğunun diğer bir işareti olarak değerlendiriliyor.

Aynı yetkili, Suudi Arabistan'ın Nisan ayında da, üretimi Şubat seviyelerine göre günlük 500,000 varil düşürdüğü Mart ayında olduğu gibi, günlük 10 milyon varilin altında tutmayı planladığını kaydetti. OPEC ve ortakları geçen yıl, Suudi Arabistan'ın öncülüğünde üretimi günlük 30.31 milyon varilin üzerine çıkarmama kararı almışlardı.

Aynı yetkili, Venezuela'nın ABD yaptırımları ve elektrik kesintileri dolayısıyla üretimi daha da düşürmesi ile birlikte, petrol rafinerilerinin Suudi petrolüne siparişlerinin Nisan ayında günlük 7.6 milyon varil olduğunu, ancak Krallık'ın denizaşırı müşterilere günlük 7 milyon varilden az petrol sağlayacağını, bunun rafinerilerin istediğinden günlük 635,000 varil az olduğunu sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)