E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları 5 haftanın dibinde---

Petrol fiyatları 5 haftanın dibinde

Petrol fiyatları 5 haftanın dibinde
17 Mart 2014 - 20:43 borsagundem.com

Petrol fiyatları, AB ve ABD'nin Rusya'ya uygulayacağı yaptırımların petrol sevkiyatını olumsuz etkilemeyeceği söylentileri ile geriledi

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ve Avrupa gösterge petrolü Brent, Avrupa Birliği (AB) ve ABD'nin Rusya'ya uygulayacağı yaptırımların petrol sevkiyatını olumsuz etkilemeyeceği söylentileri ile, beş haftanın en düşüğüne geriledi. 

Petrol vadelileri New York'ta yüzde 1.5 kadar gerilerken, Brent yüzde 1.8 değer kaybetti. ABD ve AB, dünyanın en büyük enerji üreten ülkesi Rusya'yı Kırım'ı ihlak etmemesi konusunda uyardı. Düyanın yarısının petrol fiyatlarını belirlemek için gösterge olarak aldığı Brent, WTI petrolün aksine ihraç edilebiliyor ve küresel bazdaki arz ve talep dengesindeki değişikliklere daha çok tepki verebiliyor. 

New York'ta bulunan Mizuho Securities USA Inc. vadeliler birimi yöneticisi Bob Yawger, "Yaptırımlar etkisiz, olması gerektiği kadar sert değil. Görünen o ki birçok işletme, özellikle de enerji sahasında, sorun yaşamayacak" dedi. 

Nisan vadeli WTI petrolün varil fiyatı Nymex'te 1.32 dolar, yani yüzde 1.3 düşerek New York saati ile 12:46'da 97.57 dolar oldu. Vadeliler erken saatlerde 97.37 dolar ile 7 Şubat'tan bu yana en düşüğe dokundu. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 13 üzerinde seyretti. 

Mayıs vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 1.54 dolar, yani yüzde 1.4 değer kaybederek Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 106.67 dolar oldu. Fiyatlar 106.27 dolar ile 6 Şubat'tan bu yana en düşüğü gördü. İşlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 23 altında seyretti. Nisan vadeli kontratın ise 14 Mart'ta vadesi doldu. Mayıs vadeli Brent ve WTI arasındaki fark, 9.47 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)