E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları 2 günlük rallinin ardından geriledi---

Petrol fiyatları 2 günlük rallinin ardından geriledi

Petrol fiyatları 2 günlük rallinin ardından geriledi
25 Ağustos 2021 - 08:06 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları 7 gün süren düşüşün ardından gelen 2 günlük güçlü yukarı hareketin ardında bugün bir miktar geriledi.

Petrol fiyatları, Çin'in korona virüs vakalarının yayılmasını kontrol altına almasının getirdiği rahatlama ve Meksika’nın bir platformda çıkan yangın sonrası üretimini 400 bin varil/günden fazla azaldığını açıklamasını da etkisi ile 2 günde yüzde 8'den fazla yükselmişti.

Güçlü rallinin ardından bir soluklanma olarak değerlendirilen bu hareket ile ICE'de Brent petrolü düne göre 40 cent düşüşle 70,65 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de düne göre 43 cent düşüşle 67,11 dolar/varil seviyesinde.

Petrol fiyatlarını gerilemesinde API'nin açıkladığı haftalık stok verilerinin ham petrol ve benzin stoklarında düşüşün 2,7 milyon varil ve 1,6 milyon varil olan beklentilerin altında kaldığını açıklaması da rol oynadı.

ABD Enerji Bakanlığı haftalık petrol stok verilerini bugün açıklayacak.

Dolarda toparlanma altın fiyatını geriletti

Asya’da endeksler yükselişini sürdürüyor

ABD'de 3.5 trilyon dolarlık plana Temsilciler Meclisi'nden onay

Arap ülkeleri 37.3 milyar dolar SDR kullandı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)