E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPetrol Fed kararını bekliyor---

Petrol Fed kararını bekliyor

Petrol Fed kararını bekliyor
16 Aralık 2015 - 11:20 borsagundem.com

Vakıfbank tarafından hazırlanan petrol fiyatları raporunda Fed kararları sonrası dolar endeksinin emtia fiyatlarına etkisine dikkat çekti.

Küresel bazdaki aşırı petrol arzı ve stok fazlasına ilişkin endişeler nedeniyle Kasım ayı başından beri sert düşüşler sergileyen petrol fiyatları dün ABD’de petrol ihracatı konusunda alınan kararlar ve OPEC’ten yapılan açıklamalar sorasında 37.88 dolar/varil seviyesine kadar yükseldi. ABD senatosu dün, depolama maliyetlerinin ciddi şekilde yükselmiş olmasını göz önüne alarak, 40 yıl sonra yeniden petrol ihracatı yapılması yönünde karar aldı ve söz konusu karar sonrasında petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareket başladı. Ancak OPEC, ABD’de petrol ihracının stoklardan yapılmasına izin verilse bile aynı oranda ithalatında artacağı ve ihracatın stoklardan yapılmasından dolayı piyasada kısa süreli bile olsa ciddi bir arz fazlalığına yol açacağını, bu durumun ise petrolde sert hareketlere neden olabileceğini savunuyor. Bugün güne yatay başlayan petrol fiyatlar nda, OPEC açıklamaları göz önüne alındığında, kısa süreli etki gösterecek olan senato kararlarının yanı sıra ham petrol stok verisi ve FED toplantı kararı sonrası dolar endeksinin emtia fiyatlarına etkisi yakından takip edilecek.
Vakıfbank

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)