E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol düştü, dolar güçlendi---

Petrol düştü, dolar güçlendi

Petrol düştü, dolar güçlendi
19 Nisan 2017 - 22:32 borsagundem.com

Ulusararası piyasalarda, hisseler karışık bir seyir izlerken petrol sert düştü, dolar güçlendi

ABD hisseleri, kar açıklamalarına ve düşen Petrol fiyatlarına bağlı olarak dalgalandı. Dolar güçlendi ve Hazine tahvilleri, Fed'in ABD ekonomisinin geçtiğimiz haftalarda "ılımlı ve ölçülü" bir aralıkta büyüdüğünü bildirmesiyle geriledi. 

Morgan Stanley'den Intuitive Surgical Inc.'ye, gelen kar açıklamaları S&P 500 Endeksi'ni yukarı çekerken, IBM Corp'un beklentilerin altında kalan satışları Dow Jones'u aşağı çekti. Hisse senetlerindeki kazançlar, benzin arzında artış gösteren veriye bağlı olarak Petrol ün yüzde 4'ten fazla düşmesiyle sona erdi. Avrupa'da hisseler, Kasım'dan bu yana olan en büyük düşüşüne son verdi ve yükselişe geçti. 10yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, yüzde 2.20'nin üzerine çıkarken dolar, 6 haftanın en büyük sıçramasını yaptı. Meksika Peso'su sert düştü. 

Piyasalar, Theresa May'in erken seçim çağrısının yatırımcıların gözlemlerine bir başka büyük risk faktörü eklemesinin bir gün ardından, kısmen iyimser bir tutum takındı. Fransa'da Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşıyor. Kore yarımadasında ise gerginlik sürüyor. Fed, Çarşamba günü yayınladığı Bej Kitap raporunda, tüketici harcamalarının karışık seyrederek enflasyon baskılarının hafiflediği işaretlerini verdiğini bildirdi. ABD'de kurumsal kar açıklamaları ise dünyanın en büyük ekonomisinin sağlığına ilişkin görüşleri değiştirmek için şu an çok yetersiz. (Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)