E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol dipten döndü mü?---

Petrol dipten döndü mü?

Petrol dipten döndü mü?
10 Ağustos 2021 - 11:18 borsagundem.com

Petrol fiyatları, üç haftanın en düşüğüne geriledikten sonra bugün piyasaların talep görünümüne odaklanmasıyla yükselişe geçti

Petrol, yatırımcıların talep görünümüne odaklanmasıyla üç haftanın dibinden döndü.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında önceki iki seansta yüzde 4’den fazla yükseliş kaydederek varil başına 67 dolar civarına yükseldi. Delta varyantı vakalarındaki artışa rağmen beklentiler küresel talebin güçleneceği ve piyasaların yılsonuna doğru sıkılaşacağı yönünde.

Piyasalar, Uluslararası Enerji Ajansı ve OPEC’in perşembe günü yayımlayacakları aylık piyasa raporunu yakından takip edecek.

Petrol piyasalarının yapısı da delta varyantındaki yükselişle birlikte zayıfladı. Brent petrolün farklı vadelerindeki fiyat farkı piyasanın baskılandığını gösterir şekilde, yakın vadeli kontratlar uzak vadeli kontratlara göre daha yüksek bir şekilde fiyatlanıyor.

Sabah saatlerinde Eylül vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, yüzde 0,7 yükselerek varil başına 66,94 dolara ulaşırken, Ekim vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, dün yüzde 2,4 düşüş kaydettikten sonra yüzde 0,5 yükselişle varil başına 69,35 dolar civarında işlem gördü.

Altın bir süre daha yükselişte zorlanabilir

 

Dolar, yükseliş eğilimini koruyor

 

İran günlük vaka sayısında rekor sayıya ulaştı

 

Bitcoin'de kritik eşik 50 bin dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)