E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol devleri arz kısıntısını değerlendiriyor---

Petrol devleri arz kısıntısını değerlendiriyor

Petrol devleri arz kısıntısını değerlendiriyor
07 Nisan 2020 - 16:37 borsagundem.com

Suudi Arabistan ve Rusya gibi petrol üreticileri petrol fiyat savaşını sonlandıracak arz kısıntısı anlaşmasının şartları üzerinde görüşüyor.

Dünyanın en büyük petrol üreticileri, bu hafta gerçekleştirilmesi planlanan takvim dışı toplantı öncesinde korona virüs krizinin etkilerini hafifletmek için yapılacak anlaşmanın şartlarını şekillendiriyorlar.

Suudi Arabistan ve Rusya, delegelere göre, petrol üretimini kısıtlayacak bir anlaşma üzerinde uzlaşmak için temas halindeler. Olası bir anlaşma tanklarını tam depo doldurarak üretimin ani şekilde durdurulmasına neden olabilecek arz fazlasının bir kısmını silebilir.

İki enerji devi ve diğer OPEC+ üyeleri anlaşmaya son halini vermek için Perşembe günü bir araya gelecek. Bir anlaşmanın gerçekleşmesiyse hala ABD ile işbirliğine bağlı. Grubu yıllardır alenen yeren ABD Başkanı Donald Trump direnirken, OPEC ile herhangi bir ortaklık kurulması kolay olmayabilir.

Trump: OPEC'ten üretim kısıntısı için teklif gelmedi

Yine de OPEC grubu ABD'nin bir şekilde dahil olmasını ve Cuma günü planlanan G - 20 enerji bakanlarının toplantısında Kanada ve Brezilya gibi diğerlerinin karara katılmasını umuyor.

Trump, ABD'nin üretim kısıntılarına katılıp katılmaması konusunda "Kimse bana sormadı. Eğer sorarlarsa bir karar veririm." dedi. ABD'li üreticilerin halihazırda önemli ölçüde arz kısıntısına gittiğini belirten ABD Başkanı, "Bence otomatik olarak oluyor" diye değerlendirmede bulundu.

OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticiler 9 Nisan Perşembe günü Viyana saatiyle 16:00'da video konferans ile bir araya gelecek. Müzakereler hakkında bilgi sahibi kaynaklar Suudi Arabistan ve Rusya'nın büyük bir ihtimalle önemli ölçüde arz kısıntısına gideceğini, ancak bunun imza atılacak küresel bir anlaşma ile büyük üreticilerin katılımına bağlı olduğunu belirtti.

IEA: Petrolde çok büyük yapısal arz fazlası var

OPEC+'nın üretim kısıtlama şartı ABD'nin de katılımı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)