E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol devi de kripto para yatırımcısı oldu---

Petrol devi de kripto para yatırımcısı oldu

Petrol devi de kripto para yatırımcısı oldu
30 Ocak 2020 - 16:58 borsagundem.com

Dünyanın en kârlı şirketlerinden biri olarak gösterilen Suudi petrol devi Aramco blokchain tabanlı emtia ticareti şirketi Vakt’a 5 milyon dolar yatırım yaptı.

Saudi Aramco Energy Ventures (SAEV), Vakt’a yatırım yapan 11 şirketten en sonuncusu. Blockchain Türkiye Platformu'nda yer alan habere göre bu yatırım Vakt’ın özellikle Asya’ya genişlemesine yardımcı olacak. Anlaşma kapsamında şu anda Kuzey Denizi BFOET ham petrol pazarında faaliyet gösteren Aramco Trading de Vakt platformunun bir kullanıcısı olacak.

Vakt CFO’su Richard James yatırımla ilgili olarak: “SAEV’i hissedarlarımızdan biri olarak saymak gurur verici. Dünyadaki en kârlı işin bir parçası olan bu şirket, endüstri yeniliğine yatırım yapma konusunda güçlü bir geçmişe sahip. Proaktif olarak başka yatırımcı aramadık ancak Vakt’ın vizyonuna büyük bir inanç gösteren ve bu kalibreden bir ortak getirme şansını da kaçıramazdık” değerlendirmesinde bulundu.

'İŞLEM KARMAŞIKLIĞINI BLOCKCHAIN İLE AŞMAK İSTİYOR'

Şirketin CEO’su Etienne Amic ise şunları söyledi: "Kuzey Denizi bizim için sadece bir başlangıç. Birkaç ay içinde, platformun üretimde bulunmasından ve ürünümüzü küresel su kaynaklı petrol için daha uygun hale getirmek için yinelemekten çok şey öğrendik. Gelecekteki genişlememiz öncesinde, özellikle şirketin Asya’daki erişimi ve uzmanlığı söz konusu olduğunda daha iyi bir ortak isteyemezdik.”

Suudi Aramco bu yatırımıyla birlikte blokchain teknolojisi kullanılarak ticaret sonrası işleme karmaşıklığını ortadan kaldırmak istiyor. Vakt’ın kendileri için mükemmel bir aday olduğu belirten şirket, firmanın gelişimine yardımcı olmayı dört gözle beklediğini söylüyor.

BP, Shell, Total ve Chevron gibi dünya devleri Vakt ile işbirliği yapıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)