E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPetrol devi Aramco'nun hisselerinde sert yükseliş---

Petrol devi Aramco'nun hisselerinde sert yükseliş

Petrol devi Aramco'nun hisselerinde sert yükseliş
11 Aralık 2019 - 11:28 borsagundem.com

Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco, takip eden en büyük beş petrol şirketinden daha büyük bir piyasa değerine ulaştı

Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco, ilk halka arzının tamamlanmasının ardından Çarşamba günü işlem görmeye başladı. Saudi Aramco, takip eden en büyük beş petrol şirketinden daha büyük bir piyasa değerine ulaştı

Halka arz fiyatı 32 riyal ile pazarlama aralığının en üstünden belirlenen Aramco hisseleri, Riyad'daki işlemlerde yüzde 10 yükselerek günlük limitine ulaştı.

Aramco hisselerine halka arzda gelen güçlü talep nedeniyle yükseliş büyük ölçüde bekleniyordu. Dubai'de Daman Investments varlık yönetimi birim yöneticisi Ali El Adou, “Hissede, fazla talep geldiği için işlem görmeye başladıktan sonra daha fazla yukarı yönlü potansiyel görüyorum. Aramco hisseleri şirketin temettü planı ve güçlü bilançosundan da destek bulabilir.” demişti.

Suudi Arabistan şirket hisselerinin yüzde 1.5'ini 32 riyalden (8.53 dolar) satmıştı. Böylece Aramco 1.7 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi oldu.

Aramco takip eden en büyük beş petrol şirketinin (Exxon Mobile, Total, Royal Dutch Shell, Chevron ve BP) toplam değerinden daha büyük bir piyasa değerine ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)