E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol büyüme endişeleri ve stok artışları ile kaybını korudu---

Petrol büyüme endişeleri ve stok artışları ile kaybını korudu

Petrol büyüme endişeleri ve stok artışları ile kaybını korudu
10 Ekim 2019 - 10:30 borsagundem.com

Petrol fiyatları, küresel ekonomik görünüme ilişkin kötümserlik ve ABD'de artan ham petrol stoklarından dolayı kaybını korudu

Petrol fiyatları, küresel ekonomik görünüme ilişkin kötümserlik ve ABD'de ham petrol stoklarında görülen beklenenden fazla artış ile birlikte kayıplarını korudu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, ABD-Çin ticaret savaşına ilişkin çelişkili haberlerin piyasaları erken saatlerde etkilemesi sonucu fazla değişmedi. Petrol, temsilcilerin görüşmelerde ilerleme sağlayamadığı ve Çin heyetinin toplantılardan erken ayrılacağı haberlerinin ardından yüzde 2.3 kadar düştü, ancak seyahat programında bir değişiklik olmadığı haberleri ile kayıplarını geri alı. ABD'de ham petrol stokları üst üste dördüncü haftada da arttı ve zaten bol olan küresel arzı daha da artırdı.

Petrol, Eylül ortasında Suudi Arabistan'a düzenlenen saldırıların ardından kayıp üretimin hızlı bir şekilde normale dönmesi ve yatırımcıların dikkatlerini küresel ekonomik yavaşlamaya çevirmesinin ardından yüzde 16'dan fazla düştü. Ticaret savaşı petrol talebini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Aralarında Vitol SA'nın bulunduğu büyük petrol şirketlerinin başkanları, önümüzdeki bir yıllık sürede fiyatların 50 dolarlarda sıkışacağı tahmininde bulundu.

Sydney'de CMC Markets Asia Pacific Pty baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Bu sabahki volatil fiyat hareketi haber akışının bir yansıması olurken, fiyatlarda bu hafta görülen düşüş oldukça küçüktü," dedi ve "Bu durum, petrolün halihazırda işlem aralığının tabanında olduğunu gösteriyor ve olumlu haberler yükselişe neden olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Kasım vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında 7 sent düşerek Singapur saati ile 14:04'te varil başına 52.52 dolara indi. Kontrat Çarşamba günü 4 sent düşüşle 52.59 dolardan kapandı.

Aralık vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 6 sent ya da yüzde 0.1 düşerek 58.26 dolara indi. Kontrat Çarşamba günü 8 sent yükselerek 58.32 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, aynı vadeli WTI'a kıyasla 5.72 dolar primli işlem gördü.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)