E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol boğa piyasasına girmesinin ardından geriledi---

Petrol boğa piyasasına girmesinin ardından geriledi

Petrol boğa piyasasına girmesinin ardından geriledi
10 Ocak 2019 - 11:04 borsagundem.com

Petrol, OPEC üretim kısıntısı ve ABD – Çin ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserliğin etkisiyle boğa piyasasına girmesinin ardından geriledi

Petrol, OPEC'in üretim kısıntısı, ABD – Çin ticaret görüşmeleri ve Fed'in faiz politikasına ilişkin artan iyimserliğin etkisiyle boğa piyasasına girmesinin ardından geriledi.

New York'ta işlem gören vadeliler, Noel arifesinde 18 ayın düşüğünü görmesinden bu yana yüzde 23'lük yükselişini tamamlamasının ardından yüzde 1.6 düştü.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticilerin arz kısıntılarına yönelik güvenini dile getirerek, kısıntıların piyasayı dengeleyeceğini ifade etti.

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasında olası bir ticaret anlaşması yönünde ilerleme kaydedildiğine dair işaretlerden ve Fed tutanaklarındaki politika yapıcıların gelecek faiz artırımları konusunda daha temkinli bir yaklaşım benimseyeceğine ilişkin sinyallerden de destek buldu.

Londra'da işlem gören Mart vadeli Brent petrol kontratları 57 cent düşerek varil başına 60.87 dolara geriledi. Brent petrol 24 Aralık'tan bu yana yüzde 20'nin üzerinde değer kazandı. Brent, aynı ay vadeli WTI petrole göre 8.72 dolar primli işlem gördü.

OPEC+ grubu, Ocak'tan itibaren altı ay geçerli olacak şekilde günlük 1.2 milyon varil üretim kısıntısına gitme vaadinde bulundu. Riyad'da konuşan Al-Falih'e göre bu rakam fazlasıyla yeterli. Al-Falih, Çarşamba günkü konuşmasında Suudi Arabistan'ın üretimi halihazırda günlük 10.2 milyon varile indirdiğini ve bu ay 7.2 milyon varil, Şubat'ta ise 7.1 milyon varil ihraç etmeyi beklediğini belirtti.

Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından Çarşamba günü yayınlanan verilere göre ABD'de ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 1.68 milyon varil ile 30 Kasım haftasından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)