E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol arzında risk çok yüksek---

Petrol arzında risk çok yüksek

Petrol arzında risk çok yüksek
12 Temmuz 2014 - 06:36 borsagundem.com

Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol talebinin artacağını belirtti ve arza ilişkin risklerin çok yüksek olduğu uyarısında bulundu

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) küresel petrol talebinde artışın dünya ekonomisindeki büyümeyle birlikte gelecek yıl hızlanacağını ve bunun yine ABD ve Kanada'nın artan arzıyla karşılanacağını açıkladı. IEA yayınladığı aylık raporda, bazı bölgelerdeki petrol üretimine ilişkin risklerin yüksek olmaya devam ettiğine dikkati çekti. IEA raporunda, "Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da, özellikle Irak ve Libya'daki arzla ilgili riskler olağanüstü  yüksek olmaya devam ediyor. Petrol fiyatları tarihi seviyelerde yüksek ve bu durumun tersine döneceği yönünde henüz hiçbir işaret yok. Ne ham petrol ne de petrol ürünleri piyasalarında rehavete kapılmak için bir neden görülmüyor" denildi. Irak'ta geçen ay gerginliğin başlamasıyla 115 doların üzerine yükselerek dokuz ayın en yüksek seviyesini gören Brent petrolünün varil fiyatı bugün 108.20 dolar dolayında işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)