E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, arzdaki düşüş beklentisiyle kazancını korudu---

Petrol, arzdaki düşüş beklentisiyle kazancını korudu

Petrol, arzdaki düşüş beklentisiyle kazancını korudu
17 Temmuz 2017 - 07:29 borsagundem.com

Petrol fiyatları, arzın daha hızlı düşeceği beklentisi ile kazançlarını 46 doların üzerinde korudu

Petrol fiyatları, arzın daha da hızlı düşmeye ve ABD'de aktif petrol sondaj kuyusundaki artışa üstün gelmeye hazırlanması ile birlikte, kazançlarını varil başına 46 doların üzerinde korudu.

Vadeli petorl kontratları New York'ta, geçen hafta yüzde 5.2 yükseldikten sonra fazla değişmedi. Kuveyt'in OPEC temsilcisi Haitham al-Ghails, stokların yılın bu yarısında, talebin artması ve OPEC'in üretim kısıntısı anlaşmasına daha sıkı uyması ile birlikte tüm dünyada hızlı bir şekilde düşeceğini söyledi. ABD'de aktif petrol sondaj kuyusu sayısı geçen hafta iki arttı ve bu Mayıs ayından bu yana en düşük artışı işaret ediyor.

Geçen haftaki yükselişe karşın, petrol fiyatları New York'ta, artan küresel arzın Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının piyasayı yeniden dengeye kavuşturmaya yönelik anlaşmanın bir parçası olarak gerçekleştirdiği üretim kısıntılarının etkisini gidereceği endişeleri ile 50 doların altındaki seyrini sürdürdü. OPEC'in petrol üretimi geçen ay, anlaşmadan muaf tutulan Nijerya ve Libya'daki artışlar ve diğer üyelerin taahhüt ettiklerinden daha az kısıntıya gitmelerinin etkisi ile bu yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Seul'de Kiwoom Securities Co. piyasa stratejisti Kim Yumi, "Talebin üçüncü çeyrekte mevsimsel etkilerden dolayı artacağı beklentisi var" dedi ve "Ancak, dördüncü çeyrekte mevsimsel talebin azalmaya başlaması ile birlikte, arz tarafında daha büyük riskler görebiliriz. Özellikle ABD'de artan üretim ve stoklardan" şeklinde görüş bildirdi.

Ağustos vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 14 sent yükselerek Seul saati ile 10:39'da varil başına 46.68 dolara çıktı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 56 üstündeydi. Fiyatlar geçen hafta 2.31 dolar yükselerek 46.54 dolara çıktı.

Eylül vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 16 sent ya da yüzde 0.3 yükselerek varil başına 49.07 dolara çıktı. Fiyatlar geçen hafta yüzde 4.7 yükseldi. Küresel gösterge Brent Petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 2.18 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)