E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 'arzda azalma' beklentisiyle yükseldi---

Petrol 'arzda azalma' beklentisiyle yükseldi

Petrol 'arzda azalma' beklentisiyle yükseldi
08 Mayıs 2017 - 07:30 borsagundem.com

Petrol fiyatları, piyasada arzın azalmakta olduğu beklentileri ve geçen haftaki düşüşün abartılı olduğu görüşü ile yükseldi

Petrol fiyatları, Goldman Sachs Group Inc. ve Citigroup Inc.'nin ham Petrol piyasasının sıkılaşmakta olduğunu ve geçen hafta fiyatların beş ayın en düşük seviyesine inmesine neden olan satış dalgasının temel göstergelere dayanmadığını kaydetmelerinin ardından kazançlarını sürdürdü.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, fiyatların Kasım ayından bu yana en düşük seviyesine düşmesi sonrası Cuma günü yüzde 1.5 yükseldikten sonra yüzde 1.6 kadar daha değer kazandı. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, OPEC'in üretim kısıntılrının muhtemelen bu yılın ikinci yarısına uzatılacağını söyledi. Goldman Sachs, piyasadaki yeniden dengelenmenin iyileştiğini ve üretim kısıntılarının uzatılmasından daha da destek bulabileceğin kaydetti. Citigroup'un Emtia Araştırma Müdürü Ed Morse, geçen haftaki düşüşün "tamamen teknik göstergelerden" kaynaklandığını belirtti.

Petrol geçen hafta, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) Kasım ayında üretimi azaltma konusunda anlaşmaya varmasından önceki seviyelere inmesi ile birlikte, üst üste üçüncü haftayı da kayıpla geçti. OPEC, küresel arz fazlasını kısmaya yönelik çabalarının ABD'de artan üretim ile dengeleneceği endişesi ile, 25 Mayıs'ta Viyana'da gerçekleştireceği toplantıda, Haziran ayında sona erecek üretim kısıntısı anlaşmasının uzatılmasına karar verebilir.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Talep görünümü ılımlı bir şekilde yapıcı durumunu sürdürüyor" dedi ve "Geçen haftaki özellikle talebe yönelik negatiflik biraz aşırı olabilir. Stok durumunun kendisini düzelteceğini düşünüyoruz, ancak bu süreç şimdiye dek oldukça yavaştı" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, 76 sent yükselerek varil başına 46.98 dolara kadar çıktıktan sonra, Hong Kong saati ile 10:18'de 46.81 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 45 üzerindeydi. Kontrat Cuma günü 70 sent yükselerek 46.22 dolardan kapandı.

Temmuz vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 82 sent ya da yüzde 1.7 yükselerek varil başına 49.92 dolara çıktı. Fiyatlar geçen hafta yüzde 5.1 düştü. Küresel gösterge Brent Petrolü, Temmuz vadeli WTI'a kıyasla 2.57 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)