E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol arz artışı ile geriledi---

Petrol arz artışı ile geriledi

Petrol arz artışı ile geriledi
24 Aralık 2014 - 18:48 borsagundem.com

Petrol, ABD ham petrol arzının geçen hafta beklenmedik şekilde yükseldiğini gösteren veri sonrası, geriledi

Petrol, ABD ham petrol arzının geçen hafta beklenmedik şekilde yükseldiğini gösteren veri sonrası, geriledi.

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), EIA’nın ABD petrol stoklarının 19 Aralık'ta sona eren haftada 7.27 milyon varil artarak 387.2 milyona yükseldiğini açıklamasının ardından New York’ta yüzde 3.4 geriledi. Bloomberg anketine katılan 9 analistin tahmin medyanı 2.5 milyonluk artış olmuştu.

Vadeli petrol kontratları dün ABD’nin yurtiçi hasıla büyümesi, Temmuz-Eylül döneminde yıllık bazda yüzde 5 yükselerek 2003’ten bu yana en büyük genişlemeyi göstermesi ile yükselmişti.

ABD’de petrol üretiminin 30 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesinde gerçekleştirilmesi ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) pazar payını korumak için üretimi düşürmemesi küresel arz fazlasının şiddetlenmesi neden olurken, petrol 2008’den bu yana en büyük yıllık düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor.

Şubat vadeli WTI petrol kontratı Nymex elektronik işlemlerde 1.80 dolar düşerek New York saati ile 10:31'de varil başına 55.32 dolardan işlem gördü. Kontrat, dün 1.86 dolar yükselerek 57.17 dolar ile 12 Aralık’tan bu yana en yüksek kapanışı yaptı.

Şubat vadeli Brent petrolü kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 2.16 dolar düşüş ile varil başına 59.53 dolardan alıcı buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)