E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, ABD'deki özel sektör stok artışıyla yeniden düştü---

Petrol, ABD'deki özel sektör stok artışıyla yeniden düştü

Petrol, ABD'deki özel sektör stok artışıyla yeniden düştü
28 Haziran 2017 - 07:27 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de stokların arttığını gösteren verinin ardından 44 doların altına indi

Petrol fiyatları, ABD'de özel sektörün açıkladığı haftalık stok verisinina rtış göstermesi ve küresel arz fazlasının daha da arttığını işaret etmesinin ardından varil başına 44 doların altına indi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, önceki dört seansta toplam yüzde 4 değer kazandıktan sonra yüzde 1.3 kadar geriledi. Sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü'nün salı günü açıkladığı verilere göre, ABD'de petrol stokları geçen hafta 851,000 varil arttı. Çarşamba günü açıklanacak resmi verilerin ise stokların mart sonunda ulaştığı rekor seviyeden başlattığı düşüşünü sürdürdüğünü göstermesi bekleniyor.

Petrol New York ve Londra'da artan küresel arzın, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının üretim kısıntılarını dengeleyeceği endişeleri ile geçen hafta ayı piyasasına girdi. Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) verilerine göre, ABD'de ham petrol stokları, beş yılın ortalamasının 100 milyon varil üstündeki seyrini sürdürerek yüksek seviyelerde kalmaya devam ediyor.

Sydney'de kaynak analisti David Lennox, "Piyasadaki ralliler çok kırılgan olacak ve herhangi bir kötü haber fiyatlarda düşüşe neden olacak" dedi ve "Yatırımcılar arz bolluğu durumunun farkında ve bunun ortadan kalkması için talepte artış görmemiz gerek" şeklinde görüş bildirdi.

Ağustos vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 57 sent düşüşle varil başına 43.67 dolara kadar indikten sonra Hong Kong saati ile 09:12'de 43.90 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 17 altındaydı. Kontrat salı günü 86 sent yükselerek 44.24 dolardan kapandı.

Ağustos vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 40 sent ya da yüzde 0.9 düşerek varil başına 46.25 dolara kadar indi. Fiyatlar salı günü 82 sent yükselerek 46.65 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 2.48 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)