E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ABD'de stokların artması ile kayıplarını korudu---

Petrol ABD'de stokların artması ile kayıplarını korudu

Petrol ABD'de stokların artması ile kayıplarını korudu
08 Kasım 2018 - 09:54 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarının beklenenden fazla artması ile kayıplarını korudu

Petrol fiyatları, ABD'de beklenenden daha fazla artan ham petrol stoklarının OPEC'in üretimi kısabileceğine ilişkin endişeleri gölgelemesi ile birlikte kayıplarını Mart ayından bu yana en düşük seviyesi yakınlarında korudu.

Vadeli petrol kontratları, Çarşamba günü yüzde 0.9 düştükten sonra fazla değişmedi. ABD'de ham petrol stokları, resmi verilere göre, geçen hafta 5.78 milyon varil arttı. beklenti artışın 2 milyon varil seviyesinde gerçekleşmesi şeklindeydi. Bu gelişme, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının gelecek yıl üretimi düşürebileceği yolundaki haberin etkisini dengeledi.

Enerji Enformasyon İdaresi'ne (EIA) göre, ABD'de ham petrol üretimi günlük 11.6 milyon varile çıkarak rekor kırdı. EIA, ABD'nin petrol depolama ve dağıtım merkezi olan Cushing, Oklahoma'daki ham petrol stoklarının 2.42 milyon varil arttığını duyurdu.

İran'ın OPEC Temsilcisi, Suudi Arabistan ve Rusya'nın kısıntıları tersine çevirme planlarının geri tepmesinin ardından üretimi kısma konusunda baskı altında kaldıklarını söyledi ve olası kısıntının günlük 1 milyon varil olabileceğini belirtti.

Aralık vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 6 sent yükselerek Tokyo saati ile 08:30'da varil başına 61.73 dolara çıktı. Kontrat Çarşamba günü 54 sent düşerek 61.67 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 59 altındaydı.

Ocak vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında Çarşamba günü 6 sent düşerek varil başına 72.07 dolara indi. Küresel gösterge Brent petrolü, Ocak vadeli WTI'a kıyasla 10.25 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)