E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ABD stok verisi ile yükseldi---

Petrol ABD stok verisi ile yükseldi

Petrol ABD stok verisi ile yükseldi
11 Mayıs 2016 - 19:31 borsagundem.com

Petrol, ABD stoklarının beklenmedik bir şekilde düşmesinin ardından yükseldi.

Petrol, ABD stoklarının beklenmedik bir şekilde düşmesinin ardından yüzde 2.4 kadar yükseldi.

Petrol vadelileri yüzde 3.3 kadar yükseldi. Petrol stokları, Enerji Enformasyon İdaresi'nin açıkladığı veriye göre geçtiğimiz hafta 3.41 milyon varil azaldı. Bloomberg anketine katılan analistler 750,000 varillik artış bekliyordu. Petrol üretimi günlük 8.8 milyon varile düşerek, 2014 Eylül'den beri en düşük seviyesine geriledi.

Haziran vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex piyasasında saat 11:41 itibariyle 1.31 dolar yükselerek varil başına 45.97 dolara ilerledi. Brent petrol ise, Londra merkezli Londra merkeli ICE Futures Europe piyasasında 1.60 dolar yükselerek varil başına 47.12 dolara geldi. Petrol stokları geçtiğimiz hafta 540 milyon varile gerileyerek, 1930'dan beri en yüksek seviyesinden düştü. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 54 üzerindeydi.

WTI petrolünün teslimat noktası ve ülkenin en büyük petrol stok merkezi Cushing, Oklahama'daki arz, 1.52 milyon varil yükselerek 67.8 milyon varile geldi ve tüm zamanların zirvesine ilerledi.

Rafinerilerin faaliyet oranı yüzde 0.6 gerileyerek kapasitenin yüzde 89.1'ine geriledi. ABD rafinerilerinin, yaz ayları zirvesinden önce tipik olarak Nisan ve Mayıs aylarında verimliliği artar.

Brent petrol 50 günlük ortalaması 200 günlük ortalamasına yaklaşarak "altın kesişme" olarak bilinen bir düzen oluşturmaya doğru ilerleyerek, boğa sinyalleri veriyor. Bu durum küresel fazlalığın 2014 yılında fiyatlarda çökmeye neden olmasından beri gerçekleşmemişti. Batı Teksas petrolü ise bu noktaya Salı günü ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)