E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol ABD stok verileri sonrası yükseldi---

Petrol ABD stok verileri sonrası yükseldi

Petrol ABD stok verileri sonrası yükseldi
30 Mayıs 2019 - 10:03 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarının beklenenden fazla düşmesinin ardından varil başına 59 doların üzerine çıktı

Petrol fiyatları, ticaret savaşının talep görünümünü olumsuz etkilemesine rağmen, ABD'de ham petrol stoklarında beklenenden daha fazla düşüş olduğunu işaret eden verinin küresel petrol arzının sıkışmakta olduğu endişelerini artırmasının ardından varil başına 59 doların üzerine çıktı.

Vadeli petrol kontratları New York'ta Çarşamba günü yüzde 0.6 aşağıda kapanmasının ardından yüzde 0.8 kadar yükseldi. Özel sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (API) verilerine göre, ABD'de ham petrol stokları geçen hafta 5.27 milyon varil düştü. Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, stokların 1.36 milyon varil düşmesi bekleniyordu. Perşembe günü açıklanacak resmi veriler beklendiği gibi çıkarsa, stoklarda Mart ayından bu yana en büyük düşüş gerçekleşmiş olacak.

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret ateşkesinin bozulmasının küresel büyüme görünümünü olumsuz etkilemesi ile birlikte bu yılın ilk aylık bazda kaybına yöneldi. Volatilite, traderların ticaret savaşı manşetleri ve petrol akışını tehdit eden Orta Doğu'daki gerginliğe ilişkin haberler arasında gidip gelmeleri ile birlikte arttı. Bu hareketli zemin ile birlikte, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortakları henüz bir sonraki politika toplantısının tarihi konusunda anlaşmaya varamadı.

Singapur'da petrol piyasası analiz şirketi Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, "API raporu, dünkü kayıpların ardından bu sabah petrol fiyatlarına biraz destek verdi, ancak bu destek stoklardaki bu boyutta bir düşüş sonrası beklendiği kadar olmadı," dedi ve "API'nin benzin stoklarının arttığını gösteren veri yükselişin sınırlı kalmasına neden olmuş olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 35 sent ya da yüzde 0.6 yükselerek Singapur saati ile 12:04'te varil başına 59.16 dolara çıktı. Fiyatlar erken saatlerde 45 sent kadar tırmandı. Kontrat bu ay şimdiye dek yüzde 7.4 düştü.

Temmuz vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Çarşamba günü yüzde 0.9 aşağıda kapandıktan sonra yüzde 0.2 yükselerek varil başına 69.62 dolara çıktı. küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 10.48 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)