E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ABD-Çin kötümserliği ile kayıplarını korudu---

Petrol ABD-Çin kötümserliği ile kayıplarını korudu

Petrol ABD-Çin kötümserliği ile kayıplarını korudu
23 Ocak 2019 - 10:46 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmasına ilişkin kötümser beklentiler ile kayıplarını korudu

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasına ilişkin kötümser beklentilerin küresel ekonomik görünümü olumsuz etkilemesi ile birlikte, Salı günkü kaybını varil başına 53 dolar civarında korudu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, aralarında küresel hisse senetlerinin de bulunduğu risk varlıklarının düştüğü Salı günü gerilemesinin ardından fazla değişmedi. Piyasalardaki bu olumsuz hava, ABD Başkanı Donald Trump'ın baş ekonomi danışmanının ABD'nin Çinli yetkililerle ön görüşmeleri iptal ettiği yolundaki haberi yalanlamasına karşın, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki gerilimin süreceği endişelerinden kaynaklandı.

Dünya ekonomisine ilişkin endişeler, hayalkırıklığı yaratan ABD konut verileri ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) bu hafta küresel büyüme tahminini düşürmesinin ardından daha da arttı. Bu durum, büyük üreticilerden oluşan OPEC + koalisyonunun küresel arz fazlasını azaltmaya yetecek denli üretim kısıntısına gideceği umutları ile fiyatların 2001'den beri en iyi yıl başlangıcı performansına yaklaşmasının ardından, fiyat rallisini tehdit ediyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) genel sekreteri Muhammed Barkindo, grup ve ortaklarının "çok keskin kısıntılar" yapmaya başladıklarını söylerken, Suudi Arabistan ve Rusya'nın enerji bakanları Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda karşılıklı görüşmelere katılma ve görüşmeler düzenleme yolundaki planlarını iptal etti.

Sydney'de Australia & New Zealand Banking Group Ltd. kıdemli stratejisti Daniel Hynes, "Muhtemelen son dönemdeki zayıf veriler dikkate alındığında muhtemelen negatif tarafta olma eğilimi gösteren ekonomik büyüme konusunda süregelen tartışmaları göreceğiz," dedi ve "Bu durum dikkatleri bariz bir şekilde petrol talebine çevirecektir" şeklinde görüş bildirdi.

Mart vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 4 sent yükselerek Singapur saati ile 11:51'de varil başına 53.05 dolara çıktı. Salı günü vadesi dolan Şubat kontratı yüzde 2.3 düşerek varil başına 52.57 dolardan kapandı.

Mart vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Salı günü yüzde 2 düştükten sonra 10 sent yükselerek varil başına 61.60 dolara tırmandı. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 8.55 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)