E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ABD-Çin anlaşmazlığına ilişkin beklentilerle kayıplarını korudu---

Petrol ABD-Çin anlaşmazlığına ilişkin beklentilerle kayıplarını korudu

Petrol ABD-Çin anlaşmazlığına ilişkin beklentilerle kayıplarını korudu
07 Kasım 2019 - 09:38 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde sendeleme işaretleri ile birlikte kayıplarını korudu

Petrol fiyatları, üç gün süren rallisini durdurduktan sonra, ABD-Çin ticaret görüşmelerinde sendeleme işaretleri ve OPEC + koalisyonunun en büyük üreticilerinin daha büyük çaplı bir üretim kısıntısı aramadıklarına ilişkin izlenimle birlikte kayıplarını korudu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Çarşamba günü yüzde 1.5 ile son dört seansın ilk düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından fazla değişmedi. ABD Başkanı Donald Trump ve Çinli mevkidaşı Xi Jinping Aralık ayına kadar kısmi ticaret anlaşmasını imzalamayabilir ve bu durum, piyasalarda bu hafta görülen iyimserliğin azalmasına yol açtı. OPEC ve ortakların, topluluktan bazı temsilcilere göre, gelecek ayki toplantıda, muhtemelen mevcut üretim hedeflerini değiştirmeyecek.

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasında uzun süredir devam eden ticaret anlaşmazlığının talep görünümünü olumsuz etkilemesi ve küresel arzdaki artışın etkisi ile Nisan ayındaki zirvesinden yüzde 15 düştü. ABD'de ham petrol stokları geçen hafta 7.9 milyon vari ile Bloomberg'in anketine katılan analistlerin medyan tahmininin dört katı arttı.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Howie Lee, "ABD ile Çin arasında anlaşma ihtimali, günler süren iyimserliğin ardından tekrar havada asılı kaldı," dedi ve "Ancak şimdi tekrar her şey havada. Gün be gün gördüğümüz volatilitenin ötesinde, bir adım geri atıp büyük resme bakarsanız, küresel talep büyümesine darbe vuran bu belirsizlik" değerlendirmesinde bulundu.

Aralık vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 2 sent düşerek Singapur saati ile 11:57'de varil başına 56.33 dolara geriledi. Kontrat Çarşamba günü 88 sent düşerek 56.35 dolardan kapandı ve yüzde 5.6'lık üç gün süren yükselişini durdurdu.

Ocak vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 5 sent düşerek varil başına 61.69 dolara indi. Kontrat Çarşamba günü 1.22 dolar düşüşle 61.74 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, aynı vadeli WTI'a kıyasla 5.34 dolar primli işlem gördü.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)