E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 70 doları görebilir mi?---

Petrol 70 doları görebilir mi?

Petrol 70 doları görebilir mi?
18 Nisan 2017 - 12:53 borsagundem.com

Suudi Aramco CEO’su , petrol piyasalarının “arz talep dengesinin dengelenmeye yakın olduğunu” belirtti.

 Dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz şirketi Saudi Aramco CEO'su  Amin Nasser, New York’taki bir etkinlikte yaptığı konuşmasında, petrol piyasalarının “arz talep dengesinin dengelenmeye yakın olduğunu” belirtti ve yükselen talep (4.5 – 5 milyon varil) ve “hafifçe” azalan küresel stokların iki anahtar gösterge olduğunu ifade etti. Nasser'a göre bu işaretler piyasanın sıkılaştığını ve arz talep dengesinin iyiye gittiğini gösteriyor.

Peki bu yakın gelecekte 70 dolar seviyesinin görülebileceği anlamına mı geliyor? Fiyatları 2017 sonunda 100 dolara yaklaşabilir mi? O kadar hızlı değil.

Nasser, Aramco'nun zaman ve iş döngüsünü nasıl gördüğünü tartışırken önemli bir zaman harcadı. Suudi Arabistan’ın petrol politikası ve stratejisi, bir gözlemcisinin de belirttiği gibi, uzun menzilli planlara dayanmaktadır. Kraliyet ailesi şirket ve ülke yararına olan konulara eğilmektedir. Nasser, “Aramco’nun yaptığı her şey uzun vadeli planları temel almaktadır” dedi.

Petrol tarihçisi Daniel Yergin, Aramco’nun iş felsefesi ile ilgili olarak her zamanki gibi şaşırmış görünüyordu. Yergin, Nasser’e “Dünyaya sanki farklı bir yerden bakıyorsunuz” dedi ve Nasser “Biz her zaman uzun vadeli planlar yapıyoruz… Her zaman uzun vade planlarına yatırım yapıyoruz. Bu yüzden dünyanın en düşük varil başına petrol maliyetini yakalıyoruz” şeklinde cevap verdi.

Dünyanın en güçlü petrol üreticisi konuştuğunda dinlemek her zaman önemlidir. Piyasa Cuma günü resmi tatil sebebiyle kapalıydı. Ciddi yatırımcılar muhtemelen dikkatle dinlemiştir bu konuşmayı. Bununla birlikte, Nasser ticaret konusunda fazla teklif sunmuyor. Asıl önemli nokta, Aramco'nun piyasayı nihayetinde istikrarı sağladığını görmesi ve bu bilgiyle hareket etmesi. Ancak yorumları yükselen petrol fiyatlarını ne zaman göreceğimize yönelik bir ipucu vermedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)