E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 6. haftalık kaybına yöneldi---

Petrol 6. haftalık kaybına yöneldi

Petrol 6. haftalık kaybına yöneldi
10 Ağustos 2018 - 09:22 borsagundem.com

Petrol, ticaret savaşının enerji talebini düşürebileceğine ilişkin kaygılar ile altıncı haftayı da kayıpla tamamlamaya hazırlanıyor

Petrol, ABD-Çin ticaret savaşının enerji talebini düşürebileceği yönündeki endişelere bağlı olarak üç yılın en uzun arka arkaya haftalık kayıp serisine yöneldi.

Petrol vadelileri, bu hafta haftayı yüzde 2.4 kayıpla tamamlamaya hazırlanıyor. ABD ve Çin'in karşılıklı ek tarife tehditleri sürüyor. Ticaret gerilimi, ABD petrol stoklarındaki azalışa ve İran'dan gelecek arzdaki potansiyel düşüşe gölge düşürdü.

Petrol, ticaret sürtüşmelerinin ekonomik büyümeyi engelleyeceği ve finansal hassaslığı artıracağına yönelik kaygılara bağlı olarak yedi haftanın en düşük seviyesinin yakınından işlem görüyor.

Eylül vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI) kontratı, NYMEX piyasasında Tokyo saatiye 12:43'te 2 sent yukarıda varil başına 66.83 dolardan işlem gördü. Kontrat, Perşembe günü 13 sent düşerek 66.81 dolara inmişti.

Ekim vadeli Brent ise Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 6 sentlik bir yükselişle 72.13 dolara çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)