E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 45 dolar seviyesinin altında dalgalandı---

Petrol 45 dolar seviyesinin altında dalgalandı

Petrol 45 dolar seviyesinin altında dalgalandı
20 Haziran 2017 - 07:56 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de stokların düşeceği beklentisinin Libya'da artan üretimi dengelemesi ile birlikte 45 doların altında seyretti

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarının azalacağına yönelik beklentinin, OPEC öncülüğündeki üretim kısıntılarından muaf tutulan Libya'da üretim artışını dengelemesi ile birlikte, varil başına 45 doların altında dalgalandı.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, pazartesi günü yüzde 1.2 düştükten sonra fazla değişmedi. ABD'de çarşamba günü Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) açıklayacağı petrol stok verisinin, Bloomberg'in anketine göre, geçen hafta 1.2 milyon varil düşmesi bekleniyor. Libya'nın petrol üretimi, Wintershall AG'nin en az iki sahada üretime yeniden başlaması ile birlikte son dört yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Petrol, ABD'de artan üretimin Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve aralarına Rusya'nın da bulunduğu diğer bazı üreticilerin üretşm kısıntılarının etkilerini giedeceği endişeleri ile 45 doların altına inerek yedi ayın en düşük seviyesinden kapanmıştı. Traderlar, Atlantik bölgesinde üretimin arttığı bir ortamda, denizde daha fazla petrol depoluyor. Bu durum, piyasanın yeniden dengeye ulaşmaktan oldukça uzak olduğunun diğer bir işareti olarak görülüyor.

Sydney'de Fat Prohets kaynak analisti David Lennox, "Yüksek stoklar ve üretim, Petrol fiyatlarında herhangi bir sürdürülebilir ralli için önemli bir engel oluşturacak" dedi ve "45 dolar civarındaki fiyatlar, ABD'de üretimin yeniden azalmasına yardımcı olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Salı günü vadesi dolacak Temmuz vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 1 sent düşerek varil başına 44.19 dolara indi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 7 üzerindeydi. Daha aktif Ağusstos vadeli kontrat 4 sent yükselerek, Hong Kong saati ile 10:22'de 44.47 dolara çıktı.

Ağustos vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 8 sent yükselerek varil başına 46.99 dolara çıktı. Fiyatlar Pazartesi günü yüzde 1 düşerek 46.91 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrolü, Ağustos vadeli WTI'a kıyasla 2.52 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)