E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 40 doların biraz altında seyrediyor---

Petrol 40 doların biraz altında seyrediyor

Petrol 40 doların biraz altında seyrediyor
29 Eylül 2020 - 08:52 borsagundem.com

Petrol fiyatları, OPEC+ ve Libya'dan gelen üretim artışları ve ABD'de belirsiz stok beklentileriyle varil başına 40 doların biraz aşağısında seyrediyor

Petrol fiyatları, ABD stokları için karışık bir görünüm işaret etmesi beklenen resmi veriler öncesi varil başına 40 doların altına inerken, korona virüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı kritik sınırı aştı.

Vadeli kontratlar New York piyasasında, Pazartesi günü son bir haftanın en yükseğinde kapandıktan sonra %0.6 düştü. ABD'de Çarşamba günü Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanacak olan resmi verilerin, Bloomberg'in anketine göre, ham petrol stoklarının geçen hafta 1 milyon varil arttığını göstermesi bekleniyor. Ancak benzin ve dizel yakıt stoklarının düşüşünü sürdürmesi öngörülüyor. Küresel korona virüs kaynaklı can kayıpları ise 1 milyon sınırını geçti.

Petrol ayın başında varil başına 40 doların altına düştükten sonra yeniden yükselmişti, ancak büyük ekonomilerde artan korona virüs vakaları sürdürülebilir talep toparlanmasıyla ilgili endişeleri artırdı. Piyasalar bunun yanında, OPEC+ koalisyonunun artan arzı ve enerji tesislerine olan blokajın kaldırılmasından sonra üretimi artıran Libya ile de mücadele ediyor.

Kasım vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, dün %0.9 yükseldikten sonra Singapur saatiyle 12:26’da %0.5 değer kaybederek varil başına 40.38 dolar seviyesine geriledi.

Kasım vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta %1.2 yükseldikten sonra %0.3 düşerek varil başına 42.30 dolar seviyesine geldi.

Altın yeniden 2 bin doları görecek mi?

Yabancıların en fazla alıp sattığı hisseler

Asya borsaları karışık seyirde

Doların gözü içeride YEP'te dışarıda seçimde

New York borsası günü artıda tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)