E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 3 yılın zirvesinden geriledi---

Petrol 3 yılın zirvesinden geriledi

Petrol 3 yılın zirvesinden geriledi
28 Haziran 2021 - 08:12 borsagundem.com

Petrol fiyatları Ekim 2018'den bu yana görülen en yüksek seviyeden geri geldi

Gözlerin OPEC+'nın 1 Temmuz'da yapacağı toplantıya çevrildiği petrol piyasalarında Brent petrolünün fiyatı bu sabah Ekim 2018'den bu yana görülen en yüksek seviyeyi test etti.

Petrol fiyatlarının yükselmesinde 2015 nükleer anlaşmasına dönülmesi müzakerelerin bir anlaşmaya varılmasının önündeki zorlukların devam ettiği ve İran'ın global piyasalara petrol arzının bu yıl artmayacağı değerlendirmeleri de rol oynadı.

ICE'de Ağustos vadeli Brent petrolünün varil fiyatı 76,60 dolar varil, NYMEX'de Batı Teksas petrolü 74,45 dolar seviyelerini test ettiler.

Brent petrolü bu seviyelerden gelen kar realizasyonlarının etkisi ile 76 dolar/varil seviyelerine geri geldi. Şu sıralarda Cuma gününe göre 15 cent düşüşle 76,03 dolar seviyesinde.

Batı Teksas petrolü de Cuma gününe göre 5 cent kayıpla 74,00 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, OPEC+'nın 1 Temmuz toplantısında üretimin Ağustos ayında sadece 500 bin varil/gün artırılması yönünde bir karar vermesinin beklendiğini, bu beklentinin gerçekleşmesi halinde petrol fiyatlarında yukarı hareketin destek bulacağını da belirtiyorlar.

Yatırımcılar Bitcoin yerine altında gelecek görüyor

 

Kurlar yeni haftaya sakin başladı

 

Yeni haftada piyasanın kritik başlıkları

 

Haziranda otomobil satışları beklentileri aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)