E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 3. haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi---

Petrol 3. haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi

Petrol 3. haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi
09 Haziran 2017 - 07:40 borsagundem.com

Petrol fiyatları, arz endişeleri ile üst üste üçüncü haftayı da düşüşle geçmeye yöneldi

Petrol fiyatları, ABD'den Nijerya'ya, arzdaki artışın OPEC ve ortaklarının küresel arz fazlasını gidermeye yönelik çabalarının etkisini gidereceği endişeleri ile üst üste üçüncü haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta fazla değişmedi ve bu hafta yüzde 4.3 geriledi. ABD'de çarşamba günü açıklanan veriler, ham petrol ve benzin stoklarının, daha da düşmesi beklenirken arttığını gösterdi. Enerji Enformasyon İdsresi (EIA) de bu hafta başında, ükenin ham Petrol üretiminin gelecek yıl günlük 10 milyon varilin üzerine çıkarak rekor seviyelere tırmanacağı tahmininde bulundu.

Petrol, ABD'de artan üretimin, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu diğer bazı üreticilerin arz kısıntılarını dengeleyeceği endişeleri ile varil başına 50 doların altında işlem gördü. Fiyatlar, Suudi Arabistan ve Katar arasındaki diplomatik kriz ve İran'ın başkenti Tahran'daki canlı bomba saldırılarının dünyanın en büyük üretim bölgesi Orta Doğu'da kargaşaya neden olmasına rağmen baskı altında kaldı.

Sydney'de Australia & New Zealand Banking Group analisti Daniel Hynes, "Artan arz ve düşebilecek gibi görünmeyen göreceli yüksek stoklar piyasada etkisini sürdürüyor" dedi ve "ABD'de stoklardaki artış, beklentilerden oldukça fazla sapması ile birlikte, piyasayı olumsuz etkiledi. Şu anda piyasayı yükseltecek bir katalizör yok" şeklinde görüş bildirdi.

Temmuz vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 9 sent düşerek Hong Kong saati ile 09:37'de varil başına 45.55 dolara indi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 25 üzerindeydi. Fiyatlar perşembe günü 8 sent düşerek 45.64 dolar ile 4 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesinden kapandı.

Ağustos vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 8 sent düşerek varil başına 47.78 dolara indi. Fiyatlar bu hafta yüzde 4.1 düştü. Küresel gösterge Brent Petrolü, Ağustos vadeli WTI'a kıyasla 1.99 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)