E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPetrol 20 dolara düşebilir!---

Petrol 20 dolara düşebilir!

Petrol 20 dolara düşebilir!
18 Aralık 2015 - 06:56 borsagundem.com

Goldman Sachs, petrol fiyatının 20 dolar/varile düşeceği beklentisinin arkasında

Goldman Sachs, OPEC'in Aralık ayı toplantısında üretimi kısmaktan geri durmasının ve hali hazırda zayıf olan temel göstergeleri daha da kötüleşmesinin etkisiyle petrol fiyatlarında gerilemenin devam edeceği beklentisini tekrarladı. 

Petrol fiyatı için 20 dolar/varil dip öngörüsünün arkasında duran Goldman Sachs, petrol fiyatının bu seviyeye düşmesi halinde şirketlerin zarar etmekten kaçınmak için üretimlerini kısmak zorunda kalacaklarını savundu. 

Bununla birlikte global petrol stoklarının depolama kapasitesinin altında kalmaya devam edeceğini öngören Goldman Sachs, ABD'de açılanpetrol sondaj ve üretim kuyusu yasısının arzda gerekli düşüşe başarmak için çok yüksek olması nedeniyle fiyatlarnda yeniden dengelenmenin başarılmaktan uzak olduğunu ifade etti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ne yani uzulelim mi??19 Aralık 2015 00:20

    Pretrol duserse t.c kazanir! Satanlarda simdiye kadar kazandigina saysin. Yillarca sirtimizdan gecindiler. Petrolumuz var ama cikarmiyoer, ithal ediyoruz...

  • Bika18 Aralık 2015 18:50

    Petrol 30 dolar olsa bile petrol şirketleri kâr edebiliyor. Çıkarma maliyeti yüksek kuyular kapansa bile Dünya ihtiyacı karşılanabiliyor. Suudilerin kâr marjları İslama aykırı olduğu ortaya çıktı.

  • petrol18 Aralık 2015 11:45

    Petrol fiyatı düşünce enerji sektörünün kepenk kapatacağından habersiz arkadaşlar keşke düşse diyorlar işsizlik ne olacak dengede kalması gerek.

  • goldman dediyse18 Aralık 2015 08:06

    goldman dediyse doğru çıkar rusya hapı yutacak gibi görünüyor bizlede ilişkilerini kötü yönetiyor.bir uçak krizini bu kadar büyütmemeli.iletişim kanallarını daima açık tutmalı ve suriye de gerçekten daeşle mücadele etmeli

  • ALP18 Aralık 2015 08:05

    insallah 5 dolara düşer.hadi hayırlısı.sayın hükümet şu benzindeki vergileri tamamen kaldırmasanda biraz düşür artık.

  • Playmaker18 Aralık 2015 07:47

    Rusya da ekonomik kriz Putin i götürene kadar petrol düşmeye devam edecektir.Putin in sert tavırlarına bakmayın, kuyruğu dik tutarak hezimetini gizlemeye çalışıyor.