E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPetlas işçileri direnişte---

Petlas işçileri direnişte

Petlas işçileri direnişte
22 Temmuz 2019 - 07:36 borsagundem.com

Petlas'ın Kırşehir'deki fabrikasında, işten atılan 47 işçi geri dönüş için imza kampanyası başlattı

Kırşehir’de bulunan PETLAS Taşımacılık ve Lojistiğini yapan 400 işçinin çalıştığı Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. fabrikasında çalışan ve DİSK’ bağlı Nakliyat-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 47 işçi, işe geri dönmek için imza kampanyası başlattı. Stant 1 hafta boyunca açık duracak.

PETLAS/AKO Fabrikası’ndaki Nakliyat-İş üyesi işçiler, işten atılmaya karşılık direniş başlatmışlardı. Geçen hafta sendika ile patron tarafı arasında yapılan görüşmelerde, patron tarafı tüm işçileri petro-kimya işkolundaki TİTİZ adlı yeni taşeron firmaya geçirdiklerini, atılan işçiler de kabul ederlerse TİTİZ’de işe başlayabileceğini söylerken; işçiler ve sendika ise bu uygulamadaki amacın sendikanın yetkisini boşa çıkarmak olduğunu vurgulayarak teklifi reddetmişti. (Cumhuriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mann. 22 Temmuz 2019 08:25

    Yakında avrupa da yaşayan gurbetciletde protostoyaya başlıyacak. Başka çare kalmadı. Akp duy sesimizi. 

  • Nihat22 Temmuz 2019 08:57

    Bilgisayar ve teknoloji iş gücünün yerini alıyor!  Özel bir şirket netice itibari ile.  Sşizin belediyeci alçakların yaptığı gibi yer boşaltmak için yüzlerce işçi çıkarmadı!  Anladın mı gerzek.  Ha Almanya yı karıştırmaya kalkma  oradan da s... edreler bilesin.