E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPetkim'in dev yatırımında son aşama---

Petkim'in dev yatırımında son aşama

Petkim'in dev yatırımında son aşama
08 Temmuz 2014 - 19:09 borsagundem.com

Petkim, Etilen fabrikasında yapılan yatırımda son aşamaya geldi

Petkim, Etilen Fabrikasında yapılan yatırımın devreye alınması aşamasına geldi. Etilen fabrikasındaki yatırımın devreye alınması ve aynı zamanda planlı bakım kapsamında, Etilen Fabrikasında geçici olarak üretime ara verilecek.

​Petkim'den yapılan KAP açıklaması şöyle:

''Temel hammadde üretimi yapan Etilen Fabrikamızın kapasitesinin artırılması, enerji ve hammadde birim tüketimlerinin azaltılması ile operasyonel verimliliklerin artırılması amacına yönelik olarak yapılan 118 milyon USD'lik yatırım devreye alınma aşamasına gelmiştir. Bu yatırım ile etilen üretim kapasitemiz %13 oranında artarak 588.000 Ton/Yıla çıkacak, etilen üretimimizde enerji ve hammadde birim tüketimleri azalacaktır. Etilen fabrikasındaki yatırımın devreye alınması ve aynı zamanda planlı bakım kapsamında, Etilen Fabrikamızda geçici olarak üretime ara verilecektir. Etilen Fabrikamız tesisimizdeki diğer fabrikalara ara ürün sağlamakta olup, bu fabrikamızın üretime ara vermesi nedeniyle eksik kalan ara ürünlerin büyük bir bölümünün ithalat yoluyla temin edilerek tesisimizdeki diğer fabrikaların üretimlerini sürdürmesi ve nihai ürün satışlarımıza devam edilmesi planlanmaktadır. Etilen fabrikamızdaki duruşun 21 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 105 gün sürmesi beklenmektedir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 20,04
En Yüksek: 20,32
En Düşük: 19,65
Değişim 0,86 %
FK: 6,87
PD / DD: 0,99
İşlem Hacmi 1.288.915.059
Toplam Adet: 64.429.588
Ağırlıklı Ort.: 20,01
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)