E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSOCAR, Rafineri Holding'e ortak oluyor---

SOCAR, Rafineri Holding'e ortak oluyor

SOCAR, Rafineri Holding'e ortak oluyor
09 Ocak 2018 - 20:11 borsagundem.com

PETKİM, hakim ortağı STEAŞ'tan Rafineri Holding'in yüzde 30 payını 720 milyon dolara satın almak üzere anlaşma imzaladı

Petkim Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) tarafından, SOCAR Türkiye Enerji AŞ (STEAŞ) ile Rafineri Holding AŞ hisselerine ilişkin hisse satış ve devir sözleşmesi imzalandığı duyuruldu.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Petkim Petrokimya Holding AŞ ile hakim ortağı STEAŞ arasında yapılan görüşmeler neticesinde STEAŞ'tan Rafineri Holding AŞ'nin yüzde 30 payının 720 milyon ABD doları karşılığında alınması yönünde bir hisse satış ve devir sözleşmesi imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, "Rafineri Holding AŞ yarımadamızdaki STAR Rafinerisi yatırımını yapan STAR Rafineri AŞ'nin yüzde 100'üne sahip olan STEAŞ'ın yüzde 59,99 payına sahiptir. Sözleşmeyle, şirketimiz STAR'da dolaylı olarak yüzde 18 pay sahibi olacaktır. Rafineri Holding'in sözleşmeye konu hisseleri gerekli izinlerin alınmasını müteakip sözleşmede kapanış tarihi olarak tanımlanan ileri bir tarihte şirketimizce devralınacaktır. Kapanış için belirlenen son tarih 31 Mart 2019'dur." ifadelerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • South Park 10 Ocak 2018 12:10

    Uzun vadede kaybetmez. Gireceğiniz yeri doğru bilin yeter.

  • flamenco7210 Ocak 2018 11:41

    Daha da ileriye bakalım..Neyin %30una ortağız..RAFİNERİ HOLDİNG AŞ..Şu durumda rafineri holdingin gelecekteki operasyonlarının nev-i ne göre yeni süprizlere tanık olabiliriz..MEsela ne?..Mesela Güneydoğu'da düşünülen PETROKİMYA parkına tedarik avantajının maximize edecek STAR benzeri bir rafineri..Ve bu bağlamda hükümet teşvikleri...arazi tahsisi vesaire..Şu durumda..PETROKİMYA HOLDİNG'in buna benzer kurgular dahilindeki büyüme hikayeleri PETKİM'e öncül sermaye yükleri bindirecektir belki ama mega uzun vadelerde çok sıradışı katkılar sağlayabilecektir..Yeterki bir yıllık NET karlarımızı 1,5 milyar TL üzerine..ya da 350-400 milyon dolar minimuma oturtalım..Mega uzun vade???...Sağlık ve sıhhat de bireysel sermayenin önemli bileşenlerin biri olsa gerekO yüzden önce sağlık, sonra bol kazanç diliyorum

  • uzun vadeli yatırımcı10 Ocak 2018 09:54

    10 yıl sonra herkes gıpta ile bakacak, ahlar vahlar olacak.. o kadar parlak görüyorum geleceğini

  • South Park 09 Ocak 2018 23:11

    Hay maşallah!

  • borsa yatırımcisi09 Ocak 2018 22:35

    hayırlı olsun