E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPetkim, "İhracatın Yıldızları" listesinde ilk sırada---

Petkim, "İhracatın Yıldızları" listesinde ilk sırada

Petkim, İhracatın Yıldızları listesinde ilk sırada
29 Mart 2022 - 12:46 borsagundem.com

SOCAR Türkiye'nin iştiraki Petkim, 2021 yılında da kimya sektörünün "ihracat şampiyonu" oldu ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)'nin açıkladığı geleneksel "İhracatın Yıldızları" listesinde tüm sektörler kategorisinde de ilk sırada yer aldı.

Petkim, 2021 yılında Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) verilerine göre tüm sektörlerin değerlendirildiği "İhracatın Yıldızları" listesinde ilk sırada yer aldı.

Türkiye'nin ilk ve tek entegre petrokimya tesisi olan Petkim, iki yıldır devam eden KOVID-19 salgını süreci ve kısıtlamalara rağmen üretimlerinin aksamaması için yerli üreticilerin ihtiyaçlarına öncelik verdi.

Şirket, uzun yıllardır tekrarlandığı gibi 2021 yılında da Ege Bölgesi'nin ihracat şampiyonu oldu. İki yıl aranın ardından yeniden sadece kimya değil, tüm sektörlerin arasında birinci olan Petkim, 2021 sonunda dolaylı ve doğrudan toplam 810,9 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

SOCAR Türkiye'nin bir diğer iştiraki olan STAR Rafineri entegrasyonu ile sağlanan sinerjiyle üretimini sürdüren Petkim, 2020 gibi 2021 yılında da hijyen ihtiyacının artması ve özellikle ambalaj malzemelerine olan talebin devam etmesi ile kapasite kullanım oranını 2020’deki yüzde 87,9’dan 2021’de yüzde 92,6’ya yükseltti.

Petkim ayrıca, 2021 yılını 5,5 milyar lira net kar rekoruyla kapattı.

Günün önemli şirket haberleri 29/03/2022

 

Atlas Yatırım Ortaklığı ve Petkim sorusu

 

Petkim'in sahibi SOCAR'da yeni dönem

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)