E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPeşmergeye silahlar Türkiye'den gidiyor---

Peşmergeye silahlar Türkiye'den gidiyor

Peşmergeye silahlar Türkiye'den gidiyor
04 Kasım 2014 - 06:40 borsagundem.com

Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Osman Rişeyi, Peşmerge güçlerine Türkiye üzerinden yeni silah ve mühimmatın gönderildiğini söyledi

Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arsında, Kobani’ye geçiş yapan Peşmerge güçlerinin silah ve mühimmat ihtiyacı duyması halinde bunların da Türkiye toprakları üzerinden geçmesi için özel bir anlaşma yapıldığı ortaya çıktı.

Bu anlaşmanın olduğunu dün geç saatlerde Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Osman Rişeyi yaptığı bir açıklama ile duyurdu. Rişeyi, Kobani’de konuşlanan Peşmerge güçlerine Türkiye üzerinden yeni silah ve mühimmatın gönderildiğini söyledi. Rişeyi, A.A.’ya yaptığı açıklamada, “Türkiye ile Kürdistan bölgesi arasında, Peşmergelerin silah ve mühimmat ihtiyacı duyduğunda gönderilmesine ilişkin bir anlaşma yapılmıştır. Kobani’deki Peşmergelerin ihtiyaç durumuna göre yardımlar bundan sonra da sürecek” dedi.

Peşmerge sözcüsünün bu açıklamasını ilgili Türk güvenlik kaynakları doğruladı. Yetkililer, yapılan anlaşma doğrultusunda Türkiye üzerinden geçen Peşmerge güçlerinin beraberlerindeki tüm silah ve mühimmatın kayıt altına alındığını, ihtiyaç durumunda gönderilecek ek silah ve mühimmatın da giriş ve çıkışlarının da kayıt edildiğini söylediler. Aynı kaynaklar Peşmergeye ait silah ve mühimmatın başka grupların eline geçmemesi için çok sıkı denetime tabii tutulduğunu vurguladılar. Dışişleri kaynakları ise operasyonel konuların başka makamlar tarafından yürütüldüğüne dikkat çekerek, bu konuda görüş belirtecek bir bilgi sahibi olmadıklarını ifade ettiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle04 Kasım 2014 07:48

    düşmanımızın düşmanını öldürün bakalım bu işlet kim zararlı çıkacak tabiki herzaman olduğu gibi Türk milleti