E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPeru'da aile fotoğrafı---

Peru'da aile fotoğrafı

Peru'da aile fotoğrafı
10 Ekim 2015 - 01:22 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "IMF Guvernörleri Aile Fotoğrafı" çekimlerine katıldı

IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları ve G20 Görüşmeleri kapsamında Peru'nun başkenti Lima'da bulunan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Uluslararası Para Fonu (IMF) Guvernörleri için gerçekleştirilen geleneksel aile fotoğrafı çekimlerine katıldı. Aile fotoğrafında Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı da yer aldı.

IMF görevlilerinin, ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'i arkalarda kalması ve gözükmemesi nedeniyle ön tarafa davet ettiği çekimlerde, Yellen'in ABD Hazine Bakanı Jack Lew için ayrılan sandalyeye oturmak yerine ayakta durmayı tercih etmesi dikkati çekti. 

YILMAZ TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ayrıca gün içinde bir basın toplantısı düzenleyerek, G20'nin önceki akşam gerçekleştirilen çalışma yemeğinde alınan kararları değerlendirdi. 

Üye ülkelerin, uluslararası vergilendirme sisteminin modernleştirilmesini öngören "Matrah Aşındırma ve Kâr Kaydırma Eylem Planı"nı oy birliğiyle kabul ettiklerini açıklayan Yılmaz, daha sonra Uluslararası Para ve Finans Komitesi'nin (IMFC) 32. Toplantısı'na katıldı. 

Yılmaz, burada Türkiye, Avusturya, Belarus, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Kosova, Slovakya ve Slovenya’nın oluşturduğu ülke grubu temsilen yaptığı konuşmada, küresel büyümenin ılımlı seyrettiğini, büyümenin ülke ve bölgeler arasındaki dağılımının ise dengesiz olmaya devam ettiğini belirtti. 

Lima'daki temaslarına devam eden Yılmaz, finans dünyasının önde gelen temsilcileriyle de bir dizi görüşmeler gerçekleştiriyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)