E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPerakendeciler memnun---

Perakendeciler memnun

Perakendeciler memnun
03 Haziran 2014 - 05:46 borsagundem.com

​Perakende satışları yılın ilk 5 ayında yüzde 14 artış sağladı.

Türkiye’nin önde gelen 250 perakende patronu, Perakende Liderler Konferansı (LİDKO) kapsamında geçen hafta Moskova’da bir araya geldi. Gündemde “daha fazla satış” yapmanın yolları vardı. Biz de perakende sektörü temsilcilerine ilk 5 ayın satışlarını ve ikinci yarı beklentilerini sorduk. Hemen hemen hepsi, “2014’e çok zor bir yıl olacak” diyerek söze başladı ve “İlk 5 ay beklediğimizden iyi geçti, sektör yüzde 13-14 büyüdü. Yılın tamamında da yine aynı büyümeyi bekliyoruz” şeklinde tamamladı. Dolayısıyla perakende patronlarının ilk 5 ay değerlendirmesine bakılırsa, sektör siyasi gerginlik ve hava muhalefetinden endişe edildiği kadar olumsuz etkilenmemiş. 

Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazaları ile sektörün nabzını tutan patronların ilk 5 ay değerlendirmesi özetle şöyle: 

Vahap Küçük (LC Waikiki): “2014’e endişeli girdik. Gergin bir seçim atlattık. Faizlerin yükselmesi, kurdaki artış ekonomiyi etkiledi. Yine de ilk 5 aydaki perakende büyümesi geçen yıldan farklı değil. İlk 5 ayda sektör yüzde 13-14’lük büyüme yakaladı.”
Melih Çelet (DESA): “Bu yılın ilk 5 ayında yüzde 20 büyüme yakaladık. İkinci yarının daha iyi geçeceğini göngörüyoruz. Bizim düşmanlığa değil birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.” 
Ekrem Akyiğit (Collezione): “Perakende her olumsuzluktan ilk etkilenen sektörlerden. İlk 5 ayda satışlarımız geçen yıl ile aynı seviyede. Bu yıl, siyasi tartışmaların çok gergin geçtiği bir yıl. İkinci yarıdan daha da umutluyuz.”
Sami Kariyo (Penti): Özellikle kurun belirsizliğinden, havanın kışın daha sıcak olmasında ve yaza doğru yeniden soğumasından dolayı belirsizlik arttı. Nisanda yazlık, mayısta kışlık ürün sattık. Perakende sektörü için bu inanılmaz bir risk. Ancak yine de ilk 5 ay iyi geçti, hedefleri tutturduk.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)