E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPerakende yatırımcılar Trump’la kazandı---

Perakende yatırımcılar Trump’la kazandı

Perakende yatırımcılar Trump’la kazandı
25 Ekim 2021 - 15:26 borsagundem.com

Bir halka arz şirketinin Trump’ın medya şirketiyle birleşeceği haberleri perakende yatırımcıların kazanç kapısına dönüştü. Hisseler %1.200 yükselirken Trump destekçisi olsun olmasın, bireysel yatırımcılar yüksek kârlar elde etti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Perakende yatırımcılar, eski ABD Başkanı Donald Trump söz konusu olduğunda kâr için siyaseti bir kenara bırakıyorlar.

Reddit ve StockTwits gibi perakende yatırımcıların uğrak yeri niteliğindeki sosyal medya platformları geçtiğimiz hafta özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) Digital World Acquisition şirketinin (DWAC) Trump Media & Technology Group ile birleşeceği haberiyle çalkalandı. Halka arz şirketinin hisse değeri haberin yayılmasından bu yana %1.200 yükseldi ve aşırı yükseliş nedeniyle önceki hafta Cuma gününden bu yana en az 12 kez işlem durdurdu.

Yeni oluşturulacak şirket hakkında çok fazla ayrıntı açıklanmadı. Ancak borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Donald Trump’ın “Trump Truth” adını verdiği sosyal ağını içerecek yeni bir medya ve teknoloji imparatorluğu kurmayı planladığı belirtiliyor. Haberlere ilişkin net bir bilgi bulunmamasına karşın bu belirsizlik hisse senetlerinin yükselmesine engel olmadı.

Bloomberg International’ın haberine göre çok sayıda bireysel yatırımcı Trump’ın bu yeni kuracağı şirkete yatırım yapmaya başladı. Bu yatırımcılardan birisi de Yale Üniversitesi’nde öğrenci olan Jasse Kimotho. Bireysel yatırımcı konuyla ilişkili röportajından 2.000 dolarlık DWAC yatırımını Cuma günü satışa geçirerek toplamda 12.000 dolar kazandığını belirtiyor. 24 yaşındaki yatırımcı, Trump yönetiminin bir hayranı olmadığını ancak fiyatı artmaya devam ederken Twitter'da SPAC hakkındaki konuşmayı görmezden gelemeyeceğini söyledi.

Bireysel yatırımcı açıklamasında,Sürekli olarak yükseliyordu. Bir miktar liberal bir kimliğe sahibim ancak para kazanabilmek için bu kimliğimi bir süre kenara koymak zorunda kaldım ifadelerine yer verdi.

Trump'ın daha önce bir sosyal medya firması kurma planlarının hiçbiri gerçekleşmedi. Açıklamalarını yayınladığı bir blog sitesi nispeten sınırlı sayıda okuyucu çekti ve bu yılın başlarında da kaderine terk edildi. Trump’ın Twitter’daki hesabı kalıcı olarak engellenirken Facebook hesabı da en az iki yıllığına askıya alındı. ‘Truth Social’ ağının 2022'nin ilk çeyreğinde kurulması planlanıyor. Platformun daha sonraki süreçte isteğe bağlı video abonelik servisi sağlama potansiyeli de bulunuyor.

Chicago'da 34 yaşındaki bir diğer bireysel yatırımcı Adrian Estrada da Trump ile anlaşmasının ardından Digital World Acquisition halka arz şirketi etrafındaki söylentilerin dikkate değer olduğunu söyledi. Estrada 13,41 dolardan aldığı hisseyi 144,05 dolardan sattığını belirtiyor.

Bireysel yatırımcı, “Bu ticaretle ilgili hiçbir şey temel verilere dayanmıyor. Trump’ın hayranı ya da destekçisi değilim. Ancak volatiliteyi ve olağandışı aktiviteyi gördüm” ifadelerine yer verdi.

Trump'ın başkanlığının son çalkantılı yılı, borsalardaki bitmeyen rallinin ortasında perakende ticaretteki bir patlamaya denk geldi. Bu yükselişlerden pay elde edemeyen yatırımcılar için SPAC şirketleri yeni bir para kazanma şansını temsil ediyor. Mesleği fizyoterapistlik olan 31 yaşındaki bireysel yatırımcı Sarah Mostafa da bu fırsatı değerlendirmek isteyen yatırımcılardan biri.

Mostafa açıklamasında, “Bana kalırsa birçok perakende yatırımcı Trump piyasasını kaçırdı ve ben de bir Trump destekçisi olarak bu yeni sosyal platformu sabırsızlanarak bekliyordum. Bu inanılır gibi değil. Hiç kimsenin fiyatların bu denli yükseleceğini beklediğini sanmıyorum” dedi.

Kısa vadeli sert yükselişe rağmen bazı yatırımcılar yine de bu ticaretin uzun vadeli yatırım fırsatı olduğuna inanıyor. 2017 yılından bu yana gündelik ticaret yapan 44 yaşındaki bireysel yatırımcı Danny Naz, Trump’ın sosyal medya platformlarından engellenmesinin ve 2024 yılındaki ABD başkanlık seçimlerine potansiyel bir adaylığının yeni şirket için momentum sağlayacağını belirtti.

Trump 2024 yılındaki başkanlık seçimlerine katılacağının sinyalini verdi ancak resmi bildiride bulunmadı. 6 Ocak tarihinde ABD Kongre binasının Trump destekçileri tarafından işgal edilmesi eski ABD Başkanı’nın sosyal medya platformlarından engellenmesine yol açmıştı.

Servet danışmanlığı şirketi Kerrisdale Capital Management’ın Kurucusu ve Baş Yatırım Sorumlusu Sahm Adrangi, yeni sosyal medya şirketinin belirsizliği ve hisseye dair temel verilerin zayıflığı nedeniyle söz konusu şirketin hisselerini alan ve uzun vadeli yatırım düşünen yatırımcıların yüksek volatiliteye hazır olması gerektiğini söyledi.

Adrangi, “Ciddi bir kullanıcı tabanı oluşturmak oldukça zordur. Ancak Donald Trump’ın bir platform oluşturması kullanıcı tabanı oluşturmanın bir numaralı yolu gibidir. Yine de bu uzak bir ihtimal” ifadelerine yer verdi.

Ancak geçtiğimiz hafta büyük kârlar elde eden perakende yatırımcıların çoğunluğu Truth Social’ın geleceğini dahi düşünmüyor. Hiçbir duygusal bağlılık hissetmeyen yatırımcılar sadece elde ettikleri kazancın tadını çıkarıyor.

Yale Üniversitesi öğrencisi Kimotho konuyla ilişkili yorumlarında, “Bir birey olarak suçlu hissediyor muyum? Evet. Ancak banka hesabıma bakıyorum ve oldukça mutlu hissediyorum” ifadelerine yer verdi.

Trump kendi sosyal medya uygulamasını kuruyor

 

Çocuklar ailelerinden sosyal medya izni alacak!

 

Elon Musk etkisi: Yüzde 20 çakıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)