E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPerakende yatırımcılar teknoloji hisselerini dipten alıyor---

Perakende yatırımcılar teknoloji hisselerini dipten alıyor

Perakende yatırımcılar teknoloji hisselerini dipten alıyor
12 Mayıs 2022 - 11:51 borsagundem.com

Teknoloji sektöründeki büyük çöküşe rağmen perakende yatırımcılar bu gruptaki hisselerden vazgeçmedi. TD Ameritrade’ten AJ Kahling’e göre yatırımcılar düşüşleri dipten alım fırsatı olarak görüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Perakende yatırımcılar borsalarda son dönemde görülen sert düşüşlere rağmen teknoloji hisselerinde dipten almaya devam ediyor. CNBC’nin haberine göre borsa komisyonculuk firması TD Ameritrade’den AJ Kahling’e göre yatırımcılar sektörün başarısız gidişatına rağmen teknoloji hisselerini tercih ediyor.

TD Ameritrade Uluslararası Eğitim Birimi Başkanı AJ Kahling Çarşamba günü yaptığı açıklamasında, “TD Ameritrade Yatırımcı Hareketi Endeksi’ndeki göstergelerimiz daha bu saba ortaya çıkan verilere göre perakende yatırımcıların dipten almaya devam ettiğini işaret ediyor” dedi. TD Ameritrade, Yatırımcı Hareketi Endeksi'nin "gerçek yatırım davranışına dayanan ilk endeks" olduğunu iddia ediyor.

Kahling perakende yatırımcı tercihleriyle ilgili açıklamasında, “Gördüğümüz ilginç şeylerden birisi de teknolojinin güçlü alım bölgelerinden biri olmaya devam etmesi” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre teknoloji hisseleri son dönemde verdiği ciddi kayıplarla dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük teknoloji firmaları son üç seansta 1 trilyon doların üzerinde değer kaybetti. Çarşamba günkü kapanışı itibariyle, Wall Street'teki teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi bu yılın başından itibaren %27'den fazla düştü.

Asya’daki kayıplarsa çok daha fazlaydı. Hong Kong’un Hang Seng Teknoloji Endeksi yıl boyunca %29’un üzerinde düştü. Çin anakarasında teknoloji ağırlıklı yıldız pazarındaki en büyük 50 hissenin değerlendirildiği Star 50 Endeksi aynı süreçte %28’in üzerinde düşüş gösterdi.

Kahling'e göre, yatırımcılar teknoloji hisselerindeki geri çekilmeyi bir satın alma fırsatı olarak yorumlamış görünüyorlar.

Borsa uzmanı, “Bu hisseler 2 yıldır olmadıkları kadar alım fırsatındaymış gibi görünüyor. Eğer Kovid dönemindeki 23 günlük geri çekilmeyi kaçırdıysanız şu anki düşüşler sizin için bir fırsat olabilir” ifadelerine yer verdi.

Kahling, alımların çoğunun düşüşlerin başlangıcından çok Nisan ayının sonunda gerçekleştiğini söyledi.

Borsa uzmanı, “Gerçekleştiğini gördüğümüzü düşündüğümüz şey, insanların piyasaya girmeden ve düşüşü satın almadan önce ulaşılması gereken bir destek seviyesini, teknik destek seviyesini beklemeleri gerekmesiydi” açıklamasında bulundu.

TD Ameritrade müşterilerinin satın aldığı hisse senetleri arasında Tayvan merkezli çip firması Tayvan Yarı İletken Üretim Şirketi (TSMC) ve Amerikan yazılım firması Adobe bulunuyor.

Kahling, “Bana kalırsa müşterilerin yaptığı şey, ‘Bakın, bu hisseler neredeyse kelepir fiyatında’ demek” ifadelerine yer verdi. Borsa uzmanı TSMC hisselerinin Ekim 2020’den bu yana görülmeyen seviyelere gerilediğini sözlerine ekledi. Borsa uzmanı teknoloji hisseleri tercihinin sadece TD Ameritrade müşterilerine has olmadığını ve genel olarak perakende yatırımcılarda Twitter, Nvidia ve AMD gibi teknoloji hisselerini alma yönünde bir eğilim olduğunu söyledi.

Enflasyon verisi sonrası piyasalarda satış baskısı sürüyor

 

ABD ve Avrupa vadelilerde negatif seyir

 

Kripto paralarda kayıplar artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)